Sisi, Mısır’ın Ukrayna savaşı ve koronavirüs salgının yansımalarının üstesinden geleceğinden emin

Sisi, “Mısır, terör, kötülük ve yıkım güçleri arasındaki lanetli bir ittifakla karşı karşıya kaldı” dedi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, 30 Haziran Mısır Devrimi’ni 9. Yıldönümü münasebetiyle konuşma yaparken. Fotoğraf: Mısır Cumhurbaşkanlığı

 

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Mısır'da hala pusuda bekleyen ‘şer güçler’ olduğunu belirterek, ülkesinin Rusya-Ukrayna savaşı ve koronavirüs salgınının yansımalarının üstesinden geleceğine olan inancını dile getirdi.

Sisi, Müslüman Kardeşler (İhvan) yönetimini deviren 30 Haziran Mısır Devrimi’nin 9. yıldönümü münasebetiyle yaptığı konuşmada, koronavirüs salgını sonrası küresel tedarik zincirlerinde yaşanan aksama nedeniyle büyük ve gelişmiş ekonomilerinin etkilenmesinin gizli olmadığını belirterek buna savaşın getirdiği gıda krizi ve fiyat artışının da dahil olduğunu söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı, 2016 yılından bu yana başarı ve titizlikle uygulanan ulusal ekonomik reform programının yanı sıra geçtiğimiz yıllarda elde edilen kalkınma çabaları olmasaydı, mevcut uluslararası durumla yüzleşmenin çok daha zor olacağını ifade etti.

Sisi, ülkesinin, yalnızca ortak iyiliği arayan ve Mısırlıların insan onuruna yakışır bir yaşam, güvenli ve müreffeh bir geleceğe yönelik özlemlerini yerine getireceği konusunda doğru bir yolda olduğunu söyledi. Mısır’ın kadim tarihte olduğu gibi birçok zorluğu aştığına dikkati çeken Sisi, mevcut uluslararası krizlerin yerel yansımalarını aşacaklarını, gelişmiş bir devlet, güvenli bir vatan ve istikrarlı bir toplum inşa etme yolunda durmaksızın yollarına devam edeceklerini kaydetti.

30 Haziran Devrimi’ni ‘ülke tarihinin belirleyici bir anı’ olarak nitelendiren Sisi, “Mısır, terör, kötülük ve yıkım güçleri arasındaki lanetli bir ittifakla karşı karşıya kaldı” dedi.

Sisi açıklamasında, “Mısırlılar çocukları ve torunları için, hoşgörülü ulusal kimliğe sahip ve dünyaya açık modern sivil bir devleti seçtiler” ifadelerini kullandı.

30 Haziran Devrimi ruhunun, meydan okumasının ve imkansızı başarmanın bugüne kadar ki çalışmaların işareti olmaya devam ettiğini söyleyen Mısır Cumhurbaşkanı, halk iradesinin mevcut zorluklarla yüzleşmede yollarını açarak kendilerine ilham verdiğini vurguladı.

2014 yılında iktidara gelen Sisi, zor bir ekonomik durumla karşı karşıya kaldıklarını, halkın azmi ve Allah’ın yardımıyla vatanı korumak için tüm zorluklara katlanarak aşmaya çalıştıklarını bildirdi.

Sisi,  hayatta kalma, inşa etme, devletin bekası, sütunlarının sağlamlaştırılması ve geleceğin inşası için hiçbir bahane göstermeyerek Mısır topraklarının geleceği ve görkemi için çalışmalara devam ettiklerini aktardı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU