Abdullah Başcı: Ülkücülerin kemikleri sızlıyor

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı, "80’den önce Doğu Perinçek’in Aydınlık gazetesi vardı, ülkücüleri hedef gösteriyordu. Şimdi aynı Doğu Perinçek ile Devlet Bahçeli bir arada yürüyorlar" diye konuştu

Fotoğraf: ANKA

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başcı Kütahya’da bugün gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Altılı masanın kurulmasıyla birlikte Millet İttifakı’nın devre dışı kaldığını kaydeden Abdullah Başcı, "Geçmiş dönemin Millet İttifakı varmış ama daha sonra bu altılı masayla farklı bir ittifak söz konusu oldu ve Millet İttifakı diye bir şey kalmadı. Altılı masayla birlikte, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’i hayata geçirmek için bir çalışma yapıldı. O çalışma içerisine altı siyasi parti bir araya geldi. Bir cumhurbaşkanı adayı çıkacak, bu cumhurbaşkanı da masadaki altı siyasi parti başkanının onayıyla çıkacak" diye konuştu.

"Bizim HDP’yle hiçbir ilişkimiz ve alakamız yok"

Başcı, iktidar kanadının ısrarla altılı masanın altında HDP’nin olduğunu söyleyerek menfi propaganda yaptığını söyledi. Başcı, şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bizim HDP’yle hiçbir ilişkimiz ve alakamız yok. Meclis’te bulunan tüm siyasi partilerle görüştük ve görüşmeye devam ederiz. Birileri belki HDP’yle ittifak yapacaktır, onu bilemem. Biliyorsunuz İstanbul seçimlerinde Osman Öcalan’ı televizyona çıkardılar. İmralı’dan, Abdullah Öcalan’dan mektup getirdiler, televizyonlarda okuttular. Ben de ‘Kırmızı bültenle aranan, Mehmetçiğin kanı elinde olan, vatan haini Osman Öcalan’ın devlet televizyonuna nasıl çıkarırsınız’ açıklamasında bulunmuştum. Bu paylaşımımım nedeniyle de disipline gittim. Mevcut sistem, mevcut iktidar, kendine göre çok menfi propagandalar yapıyor. Kürt vatandaşlarımızın hepsi, 86 milyonun içerisinde ve bizim için çok kıymetli. Çerkezler, Lazlar, Türkler, Kürtler… Hepsi bizim kardeşimizdir, hep beraber yürüyeceğiz.

"Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan’ı çiçeklerle karşılamış, dağlarda beraber koşturmuşlar"

Abdullah Başcı, altılı masayı eleştirenlerin kurdukları siyasi birlikteliklere tepki gösterdi. Başcı, "Doğu Perinçek çıkıyor, ‘Devlet Bahçeli benim yoldaşım, Erdoğan bizim çizgimize geldi, hükümetin kontrolü bizim elimizde’ diyor. 1980’den önce Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan’ı çiçeklerle karşılamış, dağlarda beraber koşturmuşlar. 80’den önce Doğu Perinçek’in Aydınlık gazetesi vardı, ülkücüleri hedef gösteriyordu. Şimdi aynı Doğu Perinçek ile Devlet Bahçeli bir arada yürüyorlar. Ülkücülerin kemikleri sızlıyor. O şehitlerin kemikleri sızlıyor. Böyle bir ülkede yaşıyoruz” dedi.

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU