Külünk: Üniversitelerde FETÖ ile iltisaklı üst düzey kadrolar için işlemler başlamalı

"YÖK, üniversitelerdeki FETÖ temizliği konusunda daha cesur adım atmalı"

Fotoğraf: AA

AK Parti'nin en yetkili organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Metin Külünk, üniversitelerde FETÖ ile iltisaklı kişilerin bulunduğu, bunlar hakkında gerekli işlemlerin yeniden başlatılması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Külünk, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda FETÖ'nün üniversitelerdeki kadrolaşma sürecinin yeniden incelenmesi gerektiğini ifade etti. Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) çağrı yapan Külünk'ün mesajları şöyle:

Haklarındaki onca bilgi ve dökümana rağmen somut veriler yok denilerek üniversite yönetimlerine sızan ve KRİPTO yapılarca kollanan FETÖ iltisaklı tüm üst düzey kadrolar için gerekli işlemler yeniden başlatılması önemlidir

FETÖ’nün üniversitelerdeki kadrolaşma süreçleri yeniden incelenmelidir. Üniversitelerdeki işleyişi tıkayan, akademik kadrolar ve öğrencilere mobbing uygulayan ve hükümet karşıtlığı üreten yönetimlere dikkat edilmelidir.

YÖK, üniversitelerdeki FETÖ temizliği konusunda daha cesur adım atmalı, özelikle Rektör, Dekan, Enstitü Müdürü vs. kadrolarında yer alan isimlerle ilgili kendisine ulaşmış tüm bilgileri süratle işleme almalıdır.

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından Türkiye'nin birçok kurumunda olduğu gibi üniversitelerde de FETÖ operasyonu başlamış, yüzlerce akademisyen kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile görevlerinden alınmıştı.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU