Rusya, 32 Ukrayna askerinin teslim olmak üzereyken kendi askerleri tarafından infaz edildiğini öne sürdü

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 32 Ukrayna askerinin, teslim olmak üzereyken kendi askerleri tarafından infaz edildiğini söyledi

Mariupol'da teslim olan Ukraynalı askerlerin görüntüleri / Fotoğraf: Reuters

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, halka sesleniş konuşmasında bölgedeki savaşın "korkunç" bir can kaybına yol açtığını belirtti. Zelenski, Donbas'taki savaşın, Avrupa tarihindeki en acımasız savaşlardan biri olarak anılacağını belirterek, Ukrayna ordusu ve istihbaratının Ruslara karşı üstün geldiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukraynalı askerlerin teslim olmasından sonra Rusların kontrolüne geçen Mariupol'deki Azovstal çelik fabrikasındaki yıkım, Rus ordusunun dağıttığı fotoğraflarla daha belirgin olarak ortaya çıkıyor. Harabeye dönen fabrikada öldürülen Azov taburu askerlerinden 64'ünün daha Ukrayna'ya teslim edildiği bildirildi. 

Rusya'nın iddiası: Teslim olanları vurdular

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov "32 Ukrayna askerinin, teslim olmak üzereyken kendi askerleri tarafından infaz edildiğini" iddia etti.

Konaşenkov, Donetsk'e bağlı Novomihaylovka yerleşim alanında geri çekilme başlatan Ukrayna ordusuna bağlı birliklerin çekilmesi sırasında bazı askerlerin beyaz bayraklar tutarak kendilerine teslim olmak istediğini ancak Ukrayna askerleri tarafından bu askerlerin vurulduğunu belirtti.

 

Milliyet

DAHA FAZLA HABER OKU