Mehmet Barlas: Vatandaş enflasyona ezdirilmedi

“Cumhur İttifakı dar gelirli vatandaşın enflasyon canavarının altında ezilmemesi için sürekli çözümler geliştiriliyor”

Fotoğraf: YouTube

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Türkiye’de vatandaşların yüzde 70’i aşan enflasyona ezdirilmediğini iddia etti.

Barlas, bugünkü köşe yazısında “vatandaşın enflasyona ezdirilmediği” iddiasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamalarına dayandırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sabah yazarının yazısının ilgili kısmı şöyle:

Pandemi sonrasında dünyanın dengesi bozuldu. Ardından yaşanan Ukrayna-Rusya Savaşı, enflasyonu ve tedarik krizini patlattı. Ülkemizde de birinci sorun hayat pahalılığı. Cumhur İttifakı bunun fazlasıyla farkında. Dar gelirli vatandaşın enflasyon canavarının altında ezilmemesi için sürekli çözümler geliştiriliyor.
Bunun bir işareti daha geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilerin ve çalışanların yüzünü güldürecek müjdeyi verdi. Bu müjdenin kimleri kapsadığını da Vedat Bilgin şöyle açıkladı:

"Sadece kamu emeklileri ve kamu çalışanları değil, özel sektör emeklileri, Bağkurlular, çeşitli konumda bulunan emekliler de dahil hepsini kapsayan, sadece enflasyon farkını değil onların sosyal konumlarını da destekleyecek bir çalışmayı sürdürüyoruz. Yani temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek, hiç olmazsa enflasyona karşı 'Devletim benim yanımdadır' dedirtecek bir düzenlemeyi de Türkiye gerçekleştirecek durumdadır."

Hükümet, bütün dünyayı kasıp kavuran bu rekor enflasyon döneminde çalışanların ve emeklilerin hayat pahalılığı karşısında ezilmemesi için elinden geleni yapıyor. İktidarı ve muhalefetiyle tüm Türkiye sanırım buna şahittir.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU