Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: Bu senin ahlakın, milletimizin dilinde böyle bir hakaret yoktur

“Bugün artık küfür etmek, hakaret etmek normalleşti”

Fotoğraf: AA arşivi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gezi eylemlerine katılanlara “sürtük” ifadesini kullanan, daha sonra “Milletimizin diliyle konuştuk” açıklaması yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi.

Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı kamp programının kapanışında açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan’a “sürtük” ifadesi dolayısıyla eleştiriler getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

Uyarılarımızı, tavsiyelerimizi dinlemediniz. Sayın Erdoğan'ın en büyük vebali dört hatanın normalleşmesine neden olmasıdır. Bunlar eskiden de vardı. Ama münferit olaylardı ve bunları yapanlar utanırdı. Eskiden birisi ağzından sehven kötü bir söz kaçsa özür dilerdi.

Erdoğan dün 'bu sözü bilerek kasten söyledim. Milletimizin diliyle konuştum' dedi. Sayın Erdoğan bu senin ahlakın. Milletimizin dilinde böyle bir hakaret yoktur. Kimse kadınlara böyle bir ifade kullanamaz. Nasıl böyle konuşursunuz?

Toplum önündeki insanlar güzel örnek olmalı. Yolda sokakta insanlar birbirine bu şekilde bağırsa... Sayın Cumhurbaşkanı nasıl bir fitili ateşlediğini görmüyor mu? Muhtemelen görüyor ve tahrik etmek istiyor.

Kadınlar Erdoğan'ın o açıklamalarını alkışladı. Nasıl alkışlarsınız? Bir milletin başına felaket, sadece yanlış yapanlar yüzünden değil, susanlar yüzünden de gelir. Bugün artık küfür etmek, hakaret etmek normalleşti.

“TÜİK suç işliyor”

Konuşmasına “Hiçbir zaman yolsuzluklar bu kadar normalleşmemişti. Biz eskiden hesap sorardık. Biz bir dalgakırandık. Yolsuzlukları kırmaya çalıştık” diyerek devam eden Gelecek Partisi lideri, şunları söyledi:

Yolsuzlukları normalleştirdiniz. Kişilerin yalan söylemesi büyük suçtur. Ancak kurumların yalan söylemesi hukuksuzluktur. TUİK yalan söylüyor. TÜİK ya kendi sorumluluğuyla kamuoyunu yanılttı ya da talimat aldı. TÜİK bugün açık bir suç işlemiştir. Kamuoyunu yanıltarak yanlış bilgi vermiştir.

 

“Biz yönetimdeyken ABD, Yunanistan’a üs kuramadı”

Davutoğlu’nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Erdoğan diyor ki 'ABD Yunanistan'da üs kuruyor' doğru. Biz sizi uyarmıştık. Türkiye'yi tehdit eden kim olursa olsun her türlü mücadeleyi verir, mücadele verene de destek oluruz. Bizim yönetimde olduğumuz zamanlarda ABD neden Yunanistan'da üs kurma cesareti gösteremedi? Sayın Erdoğan'ın beklediği randevu ABD'den gelmiyor. Neden? Hiçbir ülke diğer ülkenin kalıcı dostu veya düşmanı değildir. Bir ABD başkanı Erdoğan'a 'aptal olma' dedi. Erdoğan sineye çekti. İşte böyle kapılarda bekletirler. Eğer yolsuzluklar üzerinden bir algı oluşmuş ve Rıza Zarrab denilen sahtekarı yargılatmasaydınız size saygı gösterilirdi.

“Yıllarca Mavi Marmara’yı istismar etti”

Erdoğan yıllarca Mavi Marmara şehitlerini istismar etti. Bu sene tek bir açıklamasını gördünüz mü? Göremezsiniz. Mavi Marmara unutulur. Çünkü Erdoğan'ın yanında eskiden karşı çıktığı 90'lı yılların aktörleri var. Burada mesele istismar meselesi. Dışarıdaki görünümünüz bu olacak içeride halkı kandıracaksınız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU