Deniz Zeyrek: Oylar azaldıkça anormallikler artacak

Sözcü yazarının aktardığına göre AK Partili eski bir vekil, "Adı geçen tüm muhalefet adayları ikili sorulduğunda Cumhurbaşkanımızı geçiyor" dedi

Fotoğraf: AA

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, ismini paylaşmadığı eski AK Partili vekil ile gerçekleştirdiği görüşmeye köşesinde yer verdi. Zeyrek’in aktardığına göre bu isim anketlerde durumun AK Parti açısından iç açıcı olmadığını ifade ederek "Adı geçen tüm muhalefet adayları (Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş) ikili sorulduğunda Cumhurbaşkanımızı geçiyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deniz Zeyrek'in bugünkü köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Kamuoyu araştırmalarıyla haşır neşir olan eski bir AK Parti milletvekiliyle sohbet ediyorduk. “Anketler nasıl geliyor” dedim. “Çok iç açıcı değil” dedi. Mehmet Ali Kulat'ın yönettiği MAK Araştırma'nın (5-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında 30'u büyük şehir 63 ilde toplam 5 bin 750 kişiyle yaptığı) Mayıs anketinin sonucunu anımsatarak, “AK Parti yüzde 30'un altına düşmüş” dedim. (Ankette “yarı genel seçim olursa oyunuzu hangi partiye oy verirsiniz” sorusuna verilen yanıtlardan – kararsızlar dahil – şu sonuçlar çıkmış: AK Parti yüzde 28.3, CHP yüzde 27.1, İYİ Parti yüzde 16.1, HDP yüzde 7.8, MHP yüzde 6.6, DEVA Partisi yüzde 3.1 ve Gelecek Partisi yüzde 2.8 )

AK Partili eski vekil, “Bizim anketlerde de durum pek farklı değil, en son yüzde 31 bulmuştuk” dedi. Haliyle doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a verilen desteği anımsattım. (MAK anketinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 36'da. Bütün kararsızlar Erdoğan'a eklense Erdoğan 40'ı zor buluyor.) AK Partili eski vekil “Bizimkilerde de durum aynı. Hatta şunu söyleyeyim, adı geçen tüm muhalefet adayları (Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş) ikili sorulduğunda Cumhurbaşkanımızı geçiyor.” Bu benim için şaşırtıcı bir cevaptı. En büyük farkı kimin attığını merak ettim. “Mansur Yavaş” dedi. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun Erdoğan'ı kritik bir farkla geçtiğini, Erdoğan'ın iki isimle yarışması halinde durumu değiştirebileceğini anlattı.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU