Erkan Baş: Bu akşam Taksim'deyiz

TİP Genel Başkanı Baş "Bu akşam ülkenin dört bir yanında Gezi’nin taleplerinin savunucusu olmaya, bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP İstanbul İl Örgütü'nde basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Baş, "Hayatlarını çaldığın, özgürlüklerini ellerinden aldığın, bu ülkeye küstürmek için elinden geleni yaptığın gençler seni iktidardan indirecek Erdoğan" ifadesini kullandı.

Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da tepki gösterdi.

"Hazır savcılığa gitmişken, kol kola olduğun çeteler hakkında da ifade vermeni bekliyoruz"

Baş şunları kaydetti:

Seninle de işimiz var Süleyman Soylu. Neymiş, hukuksuzca bizi fiilen engellemeye çalışan polisleri ödüllendirecekmişsin. Bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunacakmışsın.

O polisleri vereceğin ödül ile eve giderken iki kilo zeytinyağı alamayacağını bilir misin sen Süleyman? Sözde cırt cırt sesleriyle başlayan servetini, iç çamaşırının bile parasını yönettiği partiye ödetiyormuş gibi yapıp doldurduğun kasaların, 2010 referandumunda 'evet' oyu çıksın diye Pensilvanya’dan gelen paraları yetmeyen Süleyman, her türlü kara para, rüşvet, uyuşturucu çetesi ile kol kola yaşayıp milyonlar kazanan Süleyman, emrindeki memurlara suç işletip bir de devletin parasından iki kilo zeytinyağı alamayacağı ödül dağıtıp kendi reklamını yapıyor, bunu geçiyorum…

Beyefendi bizimle ilgili suç duyurusunda bulunacakmış. Hiç bekleme.

Hazır savcılığa gitmişken, kol kola olduğun çeteler hakkında da ifade vermeni bekliyoruz. Mafyadan ayda 10 bin dolar maaş alan milletvekilini de anlatacaktın. Her biriyle ayrı ayrı fotoğraf çektirdiğin suç örgütü liderlerinin hesabını da bir ver hele.

Sen ancak ödül alınca çalışırsın, ödülünü Saray’dan alırsın. Biz ödülümüzü halktan alıyoruz. Milyonların sesi olmak en büyük ödülümüzdür.
Gezi’nin 10. yıl dönümünde işlediğin suçların hesabını vermeye başlayacaksın. Ahmet Şık ve gazeteci arkadaşlarımızın Duvar adlı kitabını şimdiden okumaya başla. O senin iddianamendir Süleyman.

Bu akşam Taksim'de olacaklarını söyleyen Baş, "Gezi’den suç çıkmaz. Gezi’den umut çıkar, Gezi’den dayanışma çıkar, adalet çıkar, Gezi’den emek çıkar, Gezi’den özgürlük çıkar, Gezi’den eşitlik çıkar. Biz bunları her şartta haykırmaya devam edeceğiz. Bu akşam ülkenin dört bir yanında Gezi’nin taleplerinin savunucusu olmaya, bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. 'Her yer Taksim, her yer direniş' diyeceğiz. ‘Karanlık gider, Gezi kalır’ diyeceğiz. ‘Zorbalar gider, Gezi kalır’ diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Canan Kaftancıoğlu kararı hukuk tarihine kara leke olarak geçmiştir

Baş, açıklamasında şunları kaydetti:

Gezi’nin yıl dönümünde intikam operasyonları da devam ediyor. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı sevgili arkadaşımız Canan Kaptancıoğlu, Silivri Cezaevi'ne götürüldü. Bu karar hukuk tarihine kara leke olarak geçmiştir. Sayısız örneğini gördüğümüz siyasi davalarda verilen kararlar gibi milletvekillerini, belediye başkanlarını tutsak eden kararlar gibi bu karar da hukuk tarihimizin kara lekesi olmuştur. 

Yargının, ülkeyi ele geçiren bir çetenin basit bir aracına dönüştüğünü görüyoruz ve buradan bir kez daha söz veriyoruz. Saray rejiminin hedef aldığı, saldırdığı hiçbir arkadaşımızı yalnız bırakmayacağız, hiçbiri yalnız değildir. Arkalarında milyonlar var, arkalarında milyonların direnişi var.  

 

 

 

Independent Türkçe

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU