Ahmet Zeki Üçok ve Gözde Sazak, İYİ Parti'ye katıldı

İYİ Parti, eski askeri hakim Ahmet Zeki Üçok ile Gün Sazak’ın yeğeni Gözde Sazak'ın partiye üye olduğunu duyurdu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Omuz omuza 100.000 üye" programına katılarak aralarında Ahmet Zeki Üçok ve Gözde Sazak'ın da olduğu yeni üyelere parti rozetini takt / Fotoğraf: İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener (sağda), partisinin İstanbul İl Başkanlığınca Yenikapı Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenen "Omuz omuza 100.000 üye" programına katılarak yeni üyelere parti rozetini taktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İyi Parti’den konuya ilişkin bugün yapılan yazılı açıklamada, partiye katılanlar arasında, ‘kumpas davaları’ olarak Ergenekon, Balyoz, hipnozla işkence, sahtecilik ve yağma davalarından toplam 37,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 4 yıl 9 ay 25 gün cezaevinde kalan eski askeri hakim Ahmet Zeki Üçok ile 27 Mayıs 1980’de öldürülen dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı, eski Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak’ın yeğin Gözde Sazak’ın da olduğu bildirildi.

Üçok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başta Sayın Genel Başkanım Meral Akşener olmak üzere, beni aralarına kabul eden tüm İYİ Parti ailesine sonsuz teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Gün Sazak'ın oğlu, MHP Eskişehir eski milletvekili Süleyman Servet Sazak da geçtiğimiz ocak ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TÜRK milliyetçisinin, yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne GAM. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar" ifadelerini kullanarak MHP'den istifa ettiğini duyurmuştu.

İYİ Parti’ye katılan diğer isimlerin ise Ayşe Çebi, Kağan Boyacıoğlu, Necdet Tekin, Prof. Dr. Kerem Karabulut ve Emin Özkurt olduğu belirtildi.

Akşener: 32 bin sandık görevlimiz var

Akşener, üye katılım töreninde yaptığı konuşmada İstanbul'da 100 bin kişilik bir aile olduklarını ifade ederek, "Bugün burada 32 bin sandık görevlimiz var. Burada mahalle başkanlarımız var. Bugün 100 bin üyeyi kapı kapı dolaşıp İYİ Parti'ye kazandıran teşkilat üyelerimiz var. 20 Ocak 2020'de ön sırada ve ikinci sırada oturan arkadaşlarımızla beraber bir karar verdik. İl il, ilçe ilçe, esnaf esnaf, sokak sokak bu ülkeyi gezme kararı verdik. Bugün gelinen noktada 2,5 yıldır gezdik, dolaştık, milletimizle el ele verdik. O esnaf dükkanlarında bu ülkenin acı hikayelerini de bu milletin mensubu olmaktan gurur duymamızı sağlayan iyi hikayelerini de dinledik" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU