Eski Başkanvekili Yorulmaz'dan Kızılay Genel Kurulu'nda veda konuşması: Genel başkana yardımcı olmak adına onun her kararına boyun eğmeyin, uyarın, susmayın

Yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerine seslenen Yorulmaz, "Kızılay'ın bankalardan kredi çeken bir kurum haline gelmemesi için, bu satışları bir gelir kaynağı olarak görmemek için lütfen duyarlı olun" ifadelerini kullandı

Türk Kızılay'ın 103. Genel Kurulu ATO Congresium'da gerçekleşti.

Genel Başkanı Kerem Kınık, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden Genel Başkanlığa seçildi.

Delegelere teşekkür eden Kınık, kurumu daha ileriye taşıyacaklarını vurguladı.

Kınık, küresel vicdanın sesi olmak için var olduklarına dikkati çekerek "Bugün Sahra Altı Afrikası'nda, Çad Gölü havzasında, Etiyopya Tigre bölgesinde, dünyanın pek çok coğrafyasında, Bangladeş'te, Somali'de, çok farklı coğrafyalarda yaşanan insani krizler ne yazık ki gereken ilgiyi görmüyor. Küresel vicdanı uyandırmak, küresel dayanışmayı güçlendirmek, insanlığı insanlığın farkında olacak şekilde uyandırmak ve harekete geçirmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Naci Yorulmaz: Kızılay'ın bankalardan kredi çeken bir kurum haline gelmemesi için lütfen duyarlı olun

Bir önceki Kızılay yönetim kurulunda Genel Başkanvekili olan TİKA Başkan Yardımcısı Naci Yorulmaz da kurulda bir veda konuşması yaptı.

Kızılay'ın yönetim kurulu toplantılarında kurumun hastanelerinin ve gayrimenkullerinin şirketlere satılmasını doğru bulmadığını ve şerh koyduğunu söyleyen Yorulmaz, "Bugün de bunun şerhini dile getirmek istiyorum. Bazı toplantılarda susmak gerekiyor, bazı toplantılarda konuşma gerekiyor. Susmanız gereken yerde konuştuğunuzda, konuşmanız gereken yerde sustuğunuzda iki dünyada vebalde olursunuz. Bugün ben bunu konuşmak zorunda hissediyorum" dedi.

Yorulmaz şöyle devam etti:

Tüzük kongresinde de ben dile getirmiştim. Bugün burada da dile getirerek şahsıma ait sorumluluğu ifa etmek istiyorum. Bundan sonra yönetimde kimler görev alacak bilmiyorum. Ama yönetim kurulunda görev alacak arkadaşlarımıza, seçilecek genel başkana yardımcı olmak adına onun her kararlarına boyun eğmeyin diyorum. Çünkü Kerem Bey (Kınık) buraya 2016'da geldiğinde ben de yönetim kurulundaydım. Çok güzel bir cümle kurmuştu. Bir hata edersem, bir yanlışa düşersem beni kılıcınızla düzeltiniz demişti. Bu söz güzel bir söz. Bu sözün arkasında kalalım. Eğer yeni seçilecek yönetim kurulu üyeliğindeki arkadaşlarımız bu tavsiyeye uyun. Uyarın, susmayın. Susmanız gereken susun. Biz sustuk. Konuşmanız gereken yerlerde konuşun. Biz konuştuk. 

Yeni seçilecek yönetim kurulu üyelerine seslenen Yorulmaz, "Kızılay'ın bankalardan kredi çeken bir kurum haline gelmemesi için, bu satışları bir gelir kaynağı olarak görmemek için lütfen duyarlı olun" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU