Mehmet Şevket Eygi hayatını kaybetti

Eygi'nin vefatı nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Twitter'dan taziye mesajı paylaştı

Fotoğraf: AA

Gazeteci, yazar ve Bedir Yayınevi sahibi Mehmet Şevket Eygi, 86 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Eygi, dün akşam 22.30’da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Uzun yıllardır Milli Gazete’de köşe yazarlığı yapan Eygi’nin cenazesi bugün ikindi namazının ardından Fatih Camisi’nden kaldırılarak Kozlu Mezarlığı’na defnedilecek.

Erdoğan ve Karamollaoğlu'ndan taziye mesajı

Eygi'nin vefatı nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından taziye mesajı paylaştı. Erdoğan, "Ülkemizin yetiştirdiği en önemli mütefekkir ve münevverlerden biri olan Muhterem Mehmed Şevket Eygi Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Mehmed Şevket Eygi'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." dedi. 

Erdoğan'ın yanı sıra, Saadet Partisi Genel  Başkanı Temel Karamollaoğlu da Eygi'nin vefatının ardından Twitter'da paylaşım yaptı. Karamollaoğlu, "Milli Gazete yazarı, kıymetli mütefekkir ve ilim adamı Mehmet Şevket Eygi'nin ahirete irtihal ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. İrfan ve hakikat yolunda bir ömür geçiren merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Mehmet Şevket Eygi kimdir?

1933 yılında Zonguldak’ta doğan Mehmet Şevket Eygi Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. 1970’lerde yayınladığı günlük Bugün Gazetesi ve haftalık Yeni İstiklal ve Büyük Gazete’nin kapanmasının ardından Son Havadis ve Son Çağrı dahil çeşitli yayın organlarında makaleleri yayımlandı. Halen Millî Gazete’de köşe yazıları yazıyordu. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU