S-400 füzeleri gemiyle gelecek

Rusya resmi haber ajansına konuşan yetkililer, S-400'e ait 120 füzenin yaz sonunda deniz yoluyla Türkiye’ye gönderileceğini söyledi

Türkiye ile Rusya arasında 2017’de imzalanan S-400 sözleşmesinin ardından, hava savunma sisteminin ilk grup sevkiyatı bugün yapıldı.

S-400 bataryalarının parçalarını taşıyan Rus uçağı bugün başkent Ankara’daki Mürted Hava Üssü’ne indi. Eski adıyla Akıncı Hava Üssü olan Mürted Hava Üssü, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren cunta tarafından komua merkezi olarak kullanıldıb

Geçtiğimiz ay Japonya’da yapılan G-20 zirvesinde, Türkiye’nin S-400 tedariki hakkında konuşan ABD Başkanı Donald Trump, kendisinden önceki Amerikan Başkanı Obama’nın Türkiye ile anlaşma yapmaması nedeniyle Türkiye’nin S-400 almaya mecbur kaldığını söylemişti.

Bugün S-400 sevkiyatının başladığını açıklayan Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 sözleşmesinin 11 Nisan 2017’de yapıldığını belirtti. Trump ise 2016’da yapılan seçimlerde  ABD Başkanı oldu.

S-400 sisteminin füzelerinin yaz sonunda denizyoluyla gönderileceği ifade ediliyor. Rusya’nın resmi haber ajansı olan TASS’a konuşan bir askeri-diplomatik kaynak, 120’den fazla füzenin gemiyle gönderileceğini vurguladı.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU