Space Oddity'nin 50. yıl dönümünde David Bowie’den ilham alan Barbie bebek üretildi

“50 yıldan uzun bir kariyeri olan David Bowie, bir müzisyen, sanatçı ve simge olarak çağdaş kültüre öncülük etti. Çağdaş kültürde eşsiz bir varlıktı ve hala da öyle”

Oyuncak bebeklere Bowie'nin imajıyla benzer şekilde siyah ojeler ve büyük küpeler eklendi (David Bowie World - Mattel)

Oyuncak üretim şirketi Mattel “Space Oddity” şarkısının 50. yıl dönümünde David Bowie’den ilham alan yeni Barbie serisini tanıttı.

Çizgili kostümü ve kırmızı botları olan yeni oyuncak bebekler, Bowie’nin alter egosu olarak kabul edilen Ziggy Stardust’a benzerliğiyle dikkat çekiyor.

 

 

Parlak kırmızı saçları Bowie’nin imajıyla benzer şekilde geriye doğru yatırılan bebeklere, siyah ojeler ve büyük küpeler gibi detaylar da eklendi.

Şirket internet sitesinde yaptığı açıklamada, Bowie’nin çarpıcı müziğinin hala ilham vermeye devam ettiğini ve Barbie’nin yeni serisinin ünlü sanatçının onuruna tasarlandığını belirtti. Açıklamada, “50 yıldan uzun bir kariyeri olan David Bowie, bir müzisyen, sanatçı ve simge olarak çağdaş kültüre öncülük etti. Çağdaş kültürde eşsiz bir varlıktı ve hala da öyle” ifadeleri yer aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetişkinlere koleksiyon amaçlı satılan bebeğin fiyatıysa 50 dolar (yaklaşık 285 TL).

Bowie, Ziggy Stardust konseptini 1971’de, “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” adlı albümünü çıkarmadan bir yıl önce yaratmıştı. Ünlü müzisyen daha sonra karakteri 1973’te emekliye ayırmıştı.

Kurgusal astronot Binbaşı Tom’un uzay yolculuğunu anlatan “Space Oddity” ise 1969’da single olarak yayımlanmıştı. Space Oddity hala Bowie’nin en ünlü şarkılarından biri olmayı sürdürüyor.

 


 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU