AK Parti Milletvekili Ahmet Akay'ın oğlu Hasan Akay'ın babasının TBMM kartını sattığı iddia edildi: "Para sıkıntımı giderirsen yapabilirim" dedi

TBMM araç kartını kullanırken yakalanan Muhammed Sabancı (Halebi) ifadesinde " Ona bu kartı kullanmak istediğimi söyleyince 'para sıkıntımı giderirsen sana yapabilirim' dedi. Ben ona borç olarak 48 bin dolar verdim" dedi

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay Fotoğraf: Sosyal medya

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay'ın oğlu Hasan Akay'ın babasına ait TBMM araç kartını "borç karşılığında"  bir başkasına verdiği iddia edildi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçip Muhammed Halebi olan ismini Muhammed Sabancı olarak değiştiren şahıs geçen aylarda Ahmet Akay adına kayıtlı TBMM kartını kullanırken yalandı. 

Kartın bulunduğu lüks araç Yeni Bahar Dağıtım Dış Ticaret şirketi adına kayıtlı ve şirket yönetiminde de Muhammed Sabancı (Halebi) yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kullandığını kabul etti

Birgün'den İsmai Arı'nın haberine göre; aracında TBMM araç kartı yakalanan Sabancı (Halebi) 15 Ocak tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği ifadede Ahmet Akay 'a ait TBMM araç kartını kullandığını kabul etti

Akay, "Türkiye’ye geldikten sonra ülkeye dış ülkelerden para aktarıp, yabancı sermaye getirdikten sonra Türk vatandaşı olan birisiyim. Üzerimde ve arabamda bulunan Ahmet Akay’a ait olduğunu öğrendiğim milletvekili kartı yaklaşık 1 aydır arabamda. Ben milletvekili Ahmet Akay ile bir yada iki sefer görüştüm. Ben Milletvekili Ahmet Akay’ın oğlu Hasan Akay ile samimiyim ve her zaman birlikte gezip ortak ticaret yapmaktayız" dedi.

Ekran Alıntısı.PNG
 Hasan Akay’ın kamu görevlisine rüşvet vermek suçundan yargılandığı  ortaya çıkmıştı. Fotoğraf: Sosyal medya

"Borç olarak 48 bin dolar verdim"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay'ın oğlu Hasan Akay'dan TBMM araç kartını para karşılığında aldığını belirten Sabancı (Halebi) ifadesinde şunları kaydetti:

Hasan Akay paraya sıkışıp benden para istediği gün geldiği araç içindeki bu kartı sorduğumda, o da kartın vekil kartı olduğunu ve kart ile arama yapılmadığını bana anlattı. Ona bu kartı kullanmak istediğimi söyleyince ‘para sıkıntımı giderirsen sana yapabilirim’ dedi. Ben ona borç olarak 48 bin dolar verdim arkadaşlık adına ama araç kartını kullanmamın suç olduğunu bilmiyordum. Burada mağdur olan ben oldum ve verdiğim param da gitti. Suç olduğunu bilseydim kartı arabamda kullanmazdım.

TBMM araç kartıyla yakalanan Sabancı tutuksuz yargılanıyor.

Ahmet Akay geçen Şubat ayında yaptığı açıklamada, ‘‘Ben bu aracı İstanbul’a gittiğimde kullanıyorum. Araba benim değil. Benim gücüm de yok 2 milyonluk araba kullanmaya. Araba bir firmanın diye biliyorum. Bu kişi de benim değil oğlumun arkadaşı. Şu ana kadar bana yansıyan bir şey yok. Zaten Türk vatandaşı. Ne iş yaptığını bilmiyorum" demişti.

 

Birgün

DAHA FAZLA HABER OKU