Pençe-Kilit Operasyonu'nda 2 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Sözleşmeli Er Yunus Kalkan'ın şehit olduğu duyuruldu. Yapılan ikinci açıklamada yaralı askerlerden Sözleşmeli Er Fırat Canlı'nın da şehit olduğu bilgisi paylaşıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu'nda 2 askerin şehit olduğunu duyurdu. Milli Savunma bakanı Hulusi Akar, şehitler için başsağlığı mesajı yayınladı / Fotoğraflar: MSB

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu'nda 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Operasyon bölgesinde, bugün bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız sözleşmeli er Yunus Kalkan şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz

Akar'dan Taziye mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın şehit asker için verdiği taziye mesajı bakanlık tarafından soyal medya hesabından paylaşıldı.

Akar mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız 26 Nisan 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerine yer verdi.

Yaralı askerlerden biri şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, teröristlerin roketatar saldırısı sonucu yaralanan Sözleşmeli Er Fırat Canlı'nın şehit olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Vet. Söz. Er Fırat Canlı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz

Şehidin Hatay'daki ailesine acı haber verildi

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit olan sözleşmeli er Yunus Kalkan'ın şehadet haberi Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki ailesine ulaştı.

Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Çamaltı Mahallesi'nde yaşayan baba Mehmet ve anne Melahat Kalkan'a oğullarının şehadet haberini verdi.

hatay.jpg
Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı / Fotoğraf: AA​​​

Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Bekar olan 21 yaşındaki şehidin cenazesinin yarın öğle namazı sonrası Yayladağı Asri Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Vali Doğan'dan başsağlığı mesajı

Hatay Valisi Rahmi Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, "Pençe-Kilit Operasyonu esnasında hain terör saldırısı sonucu şehit olan Yayladağı ilçemiz nüfusuna kayıtlı hemşerimiz Sözleşmeli Er Yunus Kalkan'a Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU