Kalyon Holding: İstanbul Havalimanı pek çok uluslararası yatırımcının ilgi odağında

"Havalimanı Abu Dabi ve Katar'ın yanı sıra Hindistan'dan, Avrupa'nın ve Asya'nın farklı ülkelerinden pek çok uluslararası yatırımcının uzun süredir ilgi odağı konumunda"

Fotoğraf: AA

İstanbul Havalimanı'nın işletmeci şirketi İstanbul Grand Airport'un (İGA) büyük hissedarı Kalyon Holding, İstanbul Havalimanı'nın pek çok uluslararası yatırımcının ilgi odağında olduğunu; henüz resmi bir durum söz konusu olmamakla birlikte sürecin farklı iş birliği opsiyonlarının değerlendirilmesine açık olduğunu belirtti.

Limak İnşaat ve Mapa İnşaat'ın İGA'daki yüzde 20'şer hisselerini devretmelerinin ardından Rekabet Kurumu onayı sonrası en büyük hissedar Kalyon'un İGA'daki payı yüzde 55, Cengiz İnşaat'ın payı da yüzde 45 olacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kalyon Holding'den Reuters'a yapılan değerlendirmede, İstanbul Havalimanı'nın Avrupa'nın en yoğun havalimanı konumuna eriştiğine işaret edilerek, özellikle pandemi ile birlikte yabancı yatırımcıların İstanbul Havalimanı'na ilgisinin arttığı belirtildi.

Açıklamada, "İstanbul Havalimanı; Abu Dabi, Katar'ın yanı sıra Hindistan'dan, Avrupa'nın ve Asya'nın farklı ülkelerinden pek çok uluslararası yatırımcının uzun süredir ilgi odağı konumunda. Ancak, henüz resmi bir durum söz konusu değil" denildi.

Habertürk'ün internet sitesinde cuma günü Güntay Şimşek imzası ile ve Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu'nun sözlerine atıfla yer alan yazıda, Katar ve Abu Dabi merkezli bazı kuruluşların İstanbul Havalimanı'na ciddi ilgisinin söz konusu olduğu ve görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti.

Kalyon Holding'den yapılan açıklamada, ilginin sadece bu iki bölgedeki yatırımcılarla sınırlı olmadığı belirtilerek , "Vizyon ve hedeflerimiz doğrultusunda bir süreç işletiyoruz. Bu süreç elbette ki, birbirinden farklı coğrafyalardan, ciddi yatırımcılar ile farklı iş birliği opsiyonlarının değerlendirilmesine açıktır" denildi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU