Peaky Blinders: Tommy Shelby'nin dövmeleri ne anlama geliyor?

Popüler karakterin 4 dövmesi ona dair birçok şey söylüyor

Thomas Shelby'nin giyim tarzı dizinin yayımlandığı süre boyunca çok popüler oldu (BBC One)

Netflix'te yayımlanan Peaky Blinders'ın ana karakteri Tommy Shelby'nin göğsündeki güneş ışınlarına benzeyen dövme onun kişiliğine dair önemli detayları açığa çıkarıyor. 

Yayın hayatına BBC'de başlayan dizinin uluslararası dağıtımını Netflix üstlenmişti. Son sezonu 27 Şubat'ta yayımlanan Peaky Blinders, 6 sezon boyunca geniş bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peaky Blinders'ın ikonik karakteri Thomas Shelby, I. Dünya Savaşı'ndan sonra Birleşik Krallık'ın Birmingham bölgesinde kurulan Peaky Blinders adlı çeteye liderlik ediyor. Ailesinin her zaman kendisini savunabilmesi ve dokunulmaz olması için elinden geleni yapıyor. 

Dizi boyunca Tommy başına buyruk ve acımasız bir patron olarak tasvir ediliyor. Bununla birlikte karakterin romantik ilişkileri aracılığıyla onunla bağ kurmayı kolaylaştıracak özellikleri de ekrana geliyor. Örneğin Grace'e duyduğu sevgi Tommy'nin kalbinin, acımasızlığı kadar büyük olduğunu göstermişti. 

Screenrant'in haberine göre karakterin sol göğsünün üstündeki dövme Hz. İsa'nın güneş ışınlarının ortasında resmedildiği görsellerden esinleniyor olabilir. Tommy'nin dövmesinde Hz. İsa tasvirinin yer almamasıysa esasen onun dini inanca sahip olmadığına işaret ediyor. 

 

 

Dövmenin sürekli hareket ve ilerlemeyi temsil eden Roma tekerleğinden de esinlenmiş olabileceği belirtiliyor. Zira bu özellikler de Tommy için fazlasıyla uygun. 

Karakterin sağ kolundaysa Forrard ifadesi yer alıyor. Bu kelime "ileri" (forward) ifadesinin bir versiyonu ve I. Dünya Savaşı'nda orduya verdiği hizmeti simgeliyor. 

Sol kolunun iç tarafındaki dövmede de TGC harfleri var. Bu kısaltma Tommy, Grace ve Charlie'nin adlarının baş harflerinden oluşuyor. Grace, Tommy'nin eşi, Charlie ise oğluydu. 

Bununla birlikte Tommy sol kolundaki at nalıyla iç içe geçmiş gül dövmesini muhtelemen 1. sezonun 4. bölümünde elde ettiği bahis ruhsatının ardından yaptırdı. Bu Shelby ailesinin at yarışlarına yasal olarak girebileceğinin belgesiydi

Karakterin tüm dövmeleri hayatında meydana gelen gelişmeleri yansıtıyor. 

Peaky Blinders, 3 Nisan'da yayımlanan son bölümüyle ekranlara veda etti. 

 

Independent Türkçe, Screenrant, Jewelsadvisor

DAHA FAZLA HABER OKU