Elon Musk, Twitter'ı almak için 45 milyar dolar bulduğunu duyurdu

(Reuters)

Elon Musk, düzenleme kurumuna yaptığı yeni başvuruda 45 milyar dolarlık Twitter teklifi için finansmanı olduğunu söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından yayımlanan belgelerde milyarder, şirket için teklifini finanse edebilmek adına Morgan Stanley ve başka finans kurumlarından taahhüt aldığını belirtti.

Musk, şirketin tamamını satın almak için ihale teklifi yapıp yapmayacağına veya şirketi ele geçirmek için başka adımlar atıp atmayacağına henüz karar vermediğini söyledi. Bir ihale teklifi milyarderin şirketin mevcut hissedarlarından hisselerin bir kısmını veya tamamını satın alması anlamına geliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu duyuru, Musk'la Twitter arasında süregelen kamuya açık tartışmalar kapsamında yaşanan son gelişme. Olaylar Musk'ın Twitter'ın yüzde 9'undan fazlasını satın aldığını duyurmasıyla başladı. Bu adım, milyarderi şirketin en büyük hissedarı yapmıştı.

Başlangıçta milyardere şirketin yönetim kurulunda yer alması teklif edilmiş, milyarder de bunu kabul etmişti. Bu durum beraberinde Musk'ın şirketin ne kadarına sahip olabileceğine dair kısıtlamalar getirecekti. Musk daha sonra fikrini değiştirip Twitter yönetimine katılmaktan vazgeçmişti. Milyarder bunu yerine şirkete yaklaşık 43 milyar dolar değer biçmiş, şirketi hisse başına 54,20 dolardan satın alarak Twitter'ı şahıs firması haline getirmek istediğini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Cuma günü Twitter, şirketin tehlikeli bir şekilde ele geçirilmesini engellemek amacıyla "zehir hapı" (şirketin diğer hissedarlara daha düşük fiyattan daha fazla hisse satın alma hakkı tanıması -ed.n.) denen bir taktik benimseyeceğini duyurmuştu.

Musk'ın son başvurusu yönetimin eylemlerine rağmen Twitter'ı satın almayı hâlâ düşündüğüne işaret ediyor. Bu, Twitter yönetim kurulu üyeleri ve başkalarıyla şirketin devredilmesini tartışma seçeneğini açık bırakıyor.

Ama aynı zamanda şirketteki tüm hisselerini satabileceğini de gösteriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU