AK Parti'den Davutoğlu’nun "milyarlarıma milyarlar katardım" açıklamasına tepki

"Ayrıştığınız yere dönük bu neviden ispata ihtiyaç duyan isnatlar, başbakanlık yapmış birine yakışmayacak iddialardır"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu’nun "Geçmişte itiraz etmeseydim benim başbakanlığım gitmezdi ve benden sonraki Başbakan gibi milyarlarıma milyarlar katardım” şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Aydemir’e geçmişte başbakanlık yapan Davutoğlu’nun dün sosyal medyada paylaşılan videodaki ifadeleri soruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aydemir, şunları kaydetti:

Bunu, çok ayıp açıklamalar olarak görüyorum. Ayrıştığınız yere dönük bu neviden ispata ihtiyaç duyan isnatlar, başbakanlık yapmış birine yakışmayacak iddialardır. Bunlar ispatlanmamış, iftira mahiyeti taşıyan iddialardır.

Davutoğlu’nun ifadeleri

Davutoğlu'nun Diyarbakır ziyareti sırasında kendisine gelen bir soru üzerine verdiği yanıt dün sosyal medyada gündem olmuştu.

Kendisi gibi eski başbakanlardan olan Binali Yıldırım’ı işaret eden Davutoğlu, şimdi itiraz ettiği konulara geçmişte neden itiraz etmediğine yönelik eleştirilere yanıt verirken  “İtiraz etmeseydim Başbakanlığım gitmezdi, itiraz etmeseydim benden sonraki Başbakan gibi bakanlar gibi milyarlarıma milyar katardım. Bir kuruş haram lokma yemedim. Onlara da haram lokma yemeyin dedim, yediler. Çevrelerini zengin ettiler. Damadını bakan yaptı. Akrabalarını zengin etti. 5 tane müteahhite Türkiye’yi peşkeş çekti” demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU