Çin'de bir günde 24 binden fazla Kovid-19 vakası tespit edildi

Ülkede hastalık belirtisi gösteren bin 272, hastalık belirtisi göstermeyen 23 bin 295 vaka saptandı

Fotoğraf: AA

Çin ana karasında son 24 saatte 24 bin 567 Kovid-19 vakası kaydedildi.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Çin ana karasında son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren bin 272, hastalık belirtisi göstermeyen 23 bin 295 vaka saptandı.

Çinli sağlık yetkilileri, Kovid-19 testi pozitif olduğu halde hastalık belirtisi göstermeyen vakaları genel toplama dahil etmiyor.

Son 24 saatte yurt dışı kaynaklı 21 vakanın kayıtlara geçtiği Çin'de hayatını kaybeden olmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şanghay'daki kapanma sürüyor

Ülkenin en büyük şehri Şanghay, en fazla vakanın görüldüğü yer oldu. Eyalet statüsünde müstakil yönetime sahip kentte son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 994, hastalık belirtisi göstermeyen 22 bin 348 vaka kaydedildi.

Devlet Konseyi Hastalık Önleme ve Kontrol Mekanizması, kentteki 9 merkez ilçenin vaka sayılarına göre sektörlere ayrılacağını ve salgın tedbirlerinin kademeli uygulanmaya başlanacağını bildirdi.

Yeni düzenlemeyle düşük riskli bölgeler "kontrol bölgesi", orta riskli bölgeler "yakın kontrol bölgesi" ve yüksek riskli bölgeler "önleme bölgesi" olarak adlandırılacak.

Son 14 günde vaka kaydedilmeyen yerleşimler düşük riskli kontrol bölgesi kabul edilirken vatandaşların bölge içinde serbest dolaşımına izin verilecek fakat yakın kontrol ve önleme bölgelerine girmesine izin verilmeyecek.

Şanghay'da artan vakalar nedeniyle 28 Mart'ta ilan edilen kademeli kapanma, vakaların azalmaması nedeniyle tüm şehirde belirsiz süreyle uzatılmıştı.

Sağlık yetkilileri, nüfusu 26 milyonu aşan kentte 14 gün vaka görülmeyen bölgelerde sokağa çıkma yasaklarının kaldırılacağını açıklamıştı.

Kentte kapanma tedbirlerinin uzaması nedeniyle gıda, ilaç, ihtiyaç malzemesi dağıtımı ve bakım hizmetlerinde sıkıntılar yaşanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Şanghay’daki personeline kentten ayrılma talimatı verdi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Çin yönetiminin başlattığı Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle Şanghay'daki zorunlu olmayan Dışişleri personelinin şehri terk etmesi talimatını verdi.

Bakanlığın Çin ile ilgili yayımladığı seyahat uyarısında, "Yerel yasaların keyfi olarak uygulanması ve Kovid-19 ile ilgili kısıtlamalar nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti'ne seyahati yeniden gözden geçirin." ifadesine yer verildi.

Uyarıda, Hong Kong, Jilin ve Şanghay eyaletlerinde “ebeveynleri çocuklarından ayıracak dereceye varan keyfi kısıtlamalara” dikkat çekilerek şöyle denildi:

“11 Nisan 2022'de Bakanlık, Kovid-19 vakalarındaki artış ve Çin'in salgınla ilgili kısıtlamalarının etkisi nedeniyle acil olmayan ABD hükümeti çalışanlarının ve tüm aile üyelerinin Şanghay Başkonsolosluğundan ayrılması talimatını verdi.”

25 milyon nüfuslu Şanghay'da artan Kovid-19 vakaları nedeniyle uygulanan karantinadan dolayı insanların evlerinden çıkmasının yasaklandığı ve kentte yiyecek kıtlığı yaşandığı bildirilmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU