"Sittin Sene Evvel Bu Vakitler" başlıyor

Prof. Dr. Mete Kaan Kaynar ile Nurettin Kalkan'ın birlikte hazırlayıp sunacağı "Sittin Sene Evvel Bu Vakitler" programının ilk bölümü 10 Nisan Pazar günü 20.45'te Independent Türkçe'de

Prof. Dr. Mete Kaan Kaynar ile Nurettin Kalkan'ın birlikte hazırladıkları "Sittin Sene Evvel Bu Vakitler" programının ilk bölümü 10 Nisan 2022 Pazar günü yayımlanacak.

Her hafta pazar günü saat 20.45'te yayımlanacak olan "Sittin Sene Evvel Bu Vakitler", isminden de anlaşılacağı üzere sıklet merkezi siyasi tarih olan bir program. 

Ancak programda sadece 60'ların Türkiye'sindeki siyaset konuşulmayıp; dönemin magazin, spor, sanat ve cemiyet hayatıyla ilgili gelişmelere de yer verilecektir.
 

 

Programın muhtevası sadece siyasi hadiselerden ibaret olmayacaktır. Magazin, spor, dış politika gibi başlıklar da program için öngörülen kapsamın içerisinde yer almaktadır.

Bu programda 60 yıl öncesinin Türkiye'sinde öne çıkan politik meseleler günümüzle bağdaştırılarak siyaset bilimi perspektifiyle yorumlanacaktır.

Diğer bir ifadeyle, program sadece geçmişteki gazete haberlerinin okunması şeklinde ilerlemeyecektir.

Aksine; programda Türk siyasi hayatında değişmeyen temaların, sorunların ve süreçlerin arkasında yapısal sebepler, sıradan vatandaşın da anlayabileceği bir sadelikle izleyiciye aktarılmaya çalışılacaktır.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU