Avrupa nüfusunun yarısından fazlası esrarın yasal hale gelmesini istiyor

Bir araştırmaya göre, Avrupa esrar pazarının 2025 yılına kadar yıllık gelirinin 3 milyar euroyu aşması bekleniyor

Esrarın tıbbi amaçlı kullanımı dünya genelinde birçok ülkede yasal / Fotoğraf: Unsplash

Avrupa'da yapılan bir ankete göre, nüfusun yarısında fazlası yetişkinlerde esrar kullanımının yasal hale gelmesine destek verirken, yaklaşık yüzde 30'u da bu maddeyi satın alabileceğini söylüyor.

Londra merkezli danışmanlık şirketi Hanway ve Curaleaf International'ın raporuna göre, Avrupalıların çoğunluğu kevevir ve esrar satışı yapan ticari işletmelere destek veriyor. Fakat halk bu bitkinin evde yetiştirilmemesini, devlet denetiminde yapılmasını istiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

3 milyar euroluk pazar

Almanya dahil birçok Avrupa ülkesi, esrarı sınırlı tıbbi amaçlar için yasallaştırırken, Portekiz gibi ülkeler uzun süre önce genel kullanımını suç olmaktan çıkardı. Malta da esrarın sınırlı ekimine ve kişisel kullanımına izin veren ilk Avrupa ülkesi olmuştu.

Araştırma firması Prohibition Partners'ın raporuna göre, Avrupa esrar pazarının 2025 yılına kadar yıllık gelirinin 3 milyar euroyu aşması bekleniyor.

Almanya ise kısa sürede kıtanın en büyük pazarı haline geldi. Curaleaf CEO'su Joe Bayern'in verdiği demeçte, "Almanya'da eğlence amaçlı kullanımı yasallaştırmak için siyasi irade mevcut" diyor ve ekliyor:

Almanya'nın Avrupa'nın en büyük ekonomisi olduğu göz önüne alındığında, bunun yol göstereceğini ve kıtanın geri kalanı için bir domino etkisi yaratacağını düşünüyoruz.

 

Independent Türkçe, Euronews Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU