Çeçen lider Kadirov: Rusya, Ukrayna konusunda taviz vermeyecek

Kadirov, “Putin’in vazgeçeceğini düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz” dedi

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Ukrayna’nın güneyinde bulunan Mariupol kentinde / Fotoğraf: Reuters

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Moskova’nın Ukrayna konusunda taviz vermeyeceğini belirterek Rusya’nın müzakere heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy’nin ‘gayri resmi olarak hatalı davrandığını’ açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkul Avsat’tın haberine göre, Ukrayna’ya yönelik saldırısında Rusya’nın yanında yer alan Kadirov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘Ukrayna’da başladığı işi yarım bırakmayacağını’ belirtti. Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında İstanbul’da gerçekleşen zirvenin ardından açıklama yapan Medinskiy’e tepki gösteren Kadirov, “Moskova, Kiev çevresindeki asgari faaliyetlerin azaltılması dahil olmak üzere çatışmaları azaltmak için adımlar atıyor. Medinskiy’nin aksine biz taviz vermeyeceğiz. Medinskiy, yanlış bir açıklama yaptı. Putin’in vazgeçeceğini düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz” dedi.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Çeçenistan’da iktidara gelen Kadirov, kendisini Putin’in askeri olarak tanımlıyor. Moskova, egemenliği altındaki bölgeyi yeniden kalkındırmak için büyük meblağlar harcarken, bazı isimler Kadirov’un önemli bir güce sahip olmasına rağmen savaş gibi hassas bir konuda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Siyasi analist Tatiana Stanovaya, Telegram üzerinde yaptığı açıklamada “Yaşananlar, Putin için ciddi bir sorun teşkil ediyor” dedi.                     

                             

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU