Chris Rock, Smith çiftiyle 6 yıl önceki törende de dalga geçmiş

"Jada'nın Oscar'ı boykot etmesi, benim Rihanna'nın külotunu boykot etmem gibi"

Will Smith’in komedyen Chris Rock’a attığı tokat, 2022 Oscar Töreni’ne damga vururken, komedyenin 6 yıl önceki gösterisi de yeniden gündeme geldi.

Rock’ın sosyal medyada viral olan 2016 tarihli gösterisi, Smith çifti ve komedyen arasındaki Oscar husumetinin yıllar öncesine dayandığını ortaya koyuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Smith ve eşi Jada Pinkett Smith, 2016’daki 88. Oscar Töreni’ni siyah aktörlerin aday gösterilmemesi nedeniyle boykot etmişti. Ancak Rock o törende de sahne almış ve yine Smith çiftiyle dalga geçmişti.

Tarihi tokadın ardından gün yüzüne çıkan görüntülerde Rock’ın törenin açılış monologunda yine Jada’yı tiye aldığı görülüyor.

Konuşmasında, "Jada buraya gelmeyeceğini söylüyor. Protejadasto ediyor" diyen Rock, aktrisin o sıralarda sinema filmi değil, televizyon programı yaptığını hatırlatıyor:

'Bir TV programı yapmıyor muydu o?' diye düşündüm. Jada'nın Oscar'ı boykot etmesi, benim Rihanna'nın külotunu boykot etmem gibi. Zaten davet edilmedim ki!

Will Smith, o dönemde Doğruyu Söyle (Concussion) adlı futbol filminde rol almıştı. Rock ise Smith’in bu rolle Oscar’a aday gösterilmediğini hatırlatmış ve Jada’nın aslında törene bu yüzden katılmadığını ima etmişti:

'Will'in bu kadar iyi olması ve aday gösterilmemesi adil değil!' dedin. Haklısın! Ama Will'e Vahşi Vahşi Batı için 20 milyon dolar ödenmesi de adil değil!

Ünlü aktör, 1999 yapımı Vahşi Vahşi Batı’nın (Wild Wild West) başrollerini Kevin Kline, Kenneth Branagh ve Salma Hayek'le paylaşmıştı. Smith daha sonra aynı adı taşıyan bir rap parçası da çıkarmıştı.

Tarihe geçen o tokadın perde arkası

Smith'in dün geceki törende komedyene tokat atmasının altında, Jada’nın hastalığı nedeniyle saçlarının dökülmesi ve sonunda onları kazıtması yatıyor.

Zira komedyen, Jada'nın tarzını Demi Moore'un GI Jane’deki görüntüsüyle kıyaslamış ve Smith’in devam filminde oynayabileceğini söylemişti. 1997 yapımı savaş filminde Moore da özel harekat eğitimi alan bir kadın karaketeri canlandırmak için saçlarını kazıtmıştı.

Rock’ın esprisinin ardından sahneye yürüyerek komedyene tokat atan Smith, yerine döndükten sonra da sert sözler sarf etmiş ve "Eşimin adını ağzına alma bir daha" diye bağırmıştı.

Törenin ilerleyen saatlerinde En İyi Erkek Oyuncu Oscarı’nı alan Smith, davranışı nedeniyle Akademi’den ve diğer oyunculardan özür dilemişti:

Aşk insana çılgınca şeyler yaptırıyor.

Akademi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise "Akademi hiçbir şekilde şiddeti hoş görmez" ifadeleri yer almıştı.

 

Independent Türkçe, Just Jared, Yahoo News

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU