The Batman'in yönetmeni, Joker'in yaralarının hikayesini anlattı

Matt Reeves, Joker'e odaklanacak yeni projelerin olabileceğini söyledi

The Batman'in yönetmeni Matt Reeves, filmden silinen sahnede görülen Joker'in yüzündeki yaraların hikayesini anlattı. 

Söz konusu sahnede Robert Pattinson'ın oynadığı Batman ve Barry Keoghan'ın canlandırdığı Joker karşı karşıya geliyor. Bruce Wayne cam panelin ardındaki Joker'den yardım istiyor. Bir seri katile dair bilgileri Joker'e veren Batman, "Senin bakış açını istiyorum" ifadelerini kullanıyor. 

Hayranların beğendiği sahnede Joker'in dudak ve dişlerinde derin yaralar olduğu görülüyor. 

Reeves, sinema tarihindeki diğer Batman filmlerindekinden farklı bir Joker çizmeyi özellikle tercih ettiklerini söyledi. 

Yönetmen, IGN'ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

Doğuştan gelen bir hastalıktan mustarip. Gülümsemeyi asla durduramıyor ve bu korkunç. Filmin çoğunda yüzü yarı kapalı halde.

Bugüne kadar her yönetmen Joker'in yüzünün nasıl deforme olduğuna dair farklı yanıtlar verdi. Tim Burton'ın versiyonunda Joker bir kimyasal variline düşüyordu ve Christopher Nolan'ın filmindeyse bu sorunun cevabı açık uçlu bırakılmıştı. 

Reeves karakterin oluştururken şöyle düşündüklerini aktardı:

Ya bu adam doğuştan bir hastalığa sahipse ve lanetlenmiştse? Başkalarının yüzüne baktığında gördüğü biçimsiz ve ürkütücü bir gülümsemesi vardı. Çocukken bile diğerleri ona dehşetle baktı ve yanıtı, 'Tamam bana bir şaka yapıldı' oldu ve bu onun dünyaya nihilist biçimde bakışıydı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

55 yaşındaki Amerikalı yönetmen ayrıca Joker'in referans noktasının David Lynch'in Fil Adam'ı (The Elephant Man) olduğunu söyledi.

Lynch 1980 yapımı filminde Victoria dönemi Britanyası'nda yaşayan Joseph Merrick'in hikayesini anlatmıştı. Ender görülen bir hastalık nedeniyle Merrick'in yüzü ve bedeni bozulmuştu. Merrick, Fil Adam takma adıyla kafes hayvanı gibi sergileniyordu.

Yönetmen bu yeni Joker'in geri dönmesinin mümkün olduğunu da belirtti. Reeves, HBO Max için yeni bir proje üretebileceğini söyledi. 

 

 

Bununla birlikte Warner Bros'un paylaştığı silinen sahnedeki görüntüyü Aaron Bailey adlı bir Twitter kullanıcısı daha net bir hale getirmişti. Bailey'nin düzenlediği fotoğrafta Joker'in yaraları daha açık bir şekilde görülüyor. 

 

Independent Türkçe, Variety, IGN, Uproxx

DAHA FAZLA HABER OKU