Ağrı'da dini nikah belediye bünyesinde kıyıldı, Belediye Başkanı Savcı Sayan nikah görüntülerini paylaştı

AK Partili Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, belediyede resmi nikah ile dini nikahın bir arada kıyıldığı görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı, bu uygulamanın talep üzerine gerçekleştirildiğini belirtti

AK Partili Savcı Sayan’ın belediye başkanlığı yaptığı Ağrı Belediyesi’nde imam nikahı talebinde bulunan kişiler, bunu resmi nikahla birlikte kıydırabiliyor.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sayan, istek üzerine belediye bünyesinde resmi ve dini nikahın beraber kıyılmaya başlandığını duyurdu.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın paylaştığı görüntülerde önce imam nikahı, ardından resmi nikahın kıyıldığı görülüyor.

Sayan Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Belediyemizde yeni uygulama: Evlenmek için belediye başkanlığımıza başvuran çiftlerin istekleri üzerine artık dini nikahları da resmi nikahları ile birlikte kıyılabilecek. Yeni dönemin ilk dini ve resmi nikahı birlikte kıyılan çifti Fatma ve Rojhat oldu. Mutluluklar dilerim" ifadelerini kullandı.

 

 

Müftülere nikah kıyma yetkisi

İçişleri Bakanlığı'nın ilgili yazısı üzerine 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'na göre Bakanlar Kurulu tarafından 28 Kasım 2017'de yürürlüğe konulması kararlaştırılan Evlendirme Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 2 Aralık 2017'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU