EPDK, doğalgaz ödemelerindeki yeni düzenlemeyi duyurdu

Yapılan düzenlemeye göre, abone bağlantı bedelinin taksitli olmasını talep eden müşteriler, bedeli kredi kartına en az 3 taksit ile ödeyebilecek

Fotoğraf: AA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), bugün kabul ettiği "Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği"nde bir dizi düzenleme gerçekleştirdi.

Buna göre, abone bağlantı bedelinin taksitli olmasını talep eden müşteriler, bedeli kredi kartına en az 3 taksit ile ödeyebilecek. Ayrıca, dağıtım şirketi taksit sayısını artırabilecek. 

Abone güvence bedelinin taksitli olmasını talep eden müşterilere güvence bedeli vade farksız en az 6 eşit taksit yapılacak.

Fatura borcu olan şehit aileleri, 65 yaş üstü ve cihaza bağlı tüketicilerin doğalgazı 3 ay boyunca kesilemeyecek. Bu abonelerin faturası 4 aya kadar taksitlendirilebilecek.

Belli miktarın altında gelen fatura ödenmese de 3 ay süreyle gaz kesilmeyecek

Dağıtım şirketi tarafından müşterilerin ödenmemiş faturalara esas tüketim miktarının hesaplanan karşılığının sayaç açma-kapama bedelinin 3 katını geçmemesi halinde gaz arzı durdurulamayacak. 

Ancak, söz konusu faturanın 3 ay süreyle ödenmemesi halinde miktara bakılmaksızın doğalgaz kesilerek hizmet durdurulabilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaz aylarındaki tüketim bedelleri 2 ayda bir faturalandırılacak

Yeni düzenleme ile birlikte yaz aylarında sayaç okuma süreleri de 2 aya çıkarıldı.

Dağıtım şirketlerinin 15 Mayıs-15 Ekim arasındaki dönemde konut ve ısınma amaçlı tüketiciler için sayaç okumalarını 2 ayda bir yapabilmesi ve bu uygulamayı yapan şirketler tarafından tüketicilere gerekli bilgilendirmenin yapılması da yönetmelik kapsamında düzenlendi.

Öte yandan, herhangi bir gerekçeyle ilk okuma ve son okuma arasındaki sayaç okuma süresinin mevzuatta belirtilen sürenin altında kalması halinde fatura ödeme süresi asgari 25 gün olarak uygulanacak, ilk okuma ve son okuma arasındaki sayaç okuma süresinin mevzuatta belirtilen sürenin üzerinde olması durumunda ise tüketim tutarına en az 2 eşit taksit yapılacak.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU