Çiğ et ve çiğ yumurta yiyen TikTokçu viral oldu

Hayranları "Gerçek Wolverine" diyor

Weam Breiche çok sayıda olumsuz tepki aldığını ancak beslenme şeklini değiştirmeyeceğini söyledi (Instagram/weambreiche)

Çiğ et ve çiğ yumurta yiyen TikTok fenomeni, platforma damga vurdu. Weam Breiche adını kullanan vücut geliştirici, 14 Mart’ta yayımladığı videoda izleyicilerine "yemek pişirmeye vaktiniz yoksa yüksek proteinli bir kahvaltının nasıl yenileceğini" göstereceğini söyledi.

Breiche daha sonra çiğ sığır beynini ısırıp 6 çiğ yumurtayı kırdığı bardaktan bir yudum aldı. 12 milyondan fazla kez görüntülenen video, binlerce kez paylaşıldı.
 


31 yaşındaki adam, günlük öğününün yaklaşık yüzde 90’ının çiğ etten oluştuğunu ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Breiche, beslenme şeklinin şekere, tansiyona, kalp hastalıklarına ve otoimmün hastalıklara iyi geldiğini öne sürdü:

Şu sıralar etoburlukla ilgili birkaç kitap okuyorum. Bu beslenme şeklinde herhangi bir komplikasyon yok. Bakteriyel enfeksiyon riski var. Ama sağlıklı bir bağırsak, zararlı bakterileri tamamen yok ediyor.

Vücut geliştirici, önceden hemoroit ve makat çatlağından mustarip olduğunu ve sorunlarını bu beslenme şekliyle çözdüğünü iddia etti:

Sadece etten oluşan diyetime başlayana kadar tuvalete gitmek benim için işkenceydi.

ABD'li Breiche, öğle yemeğinde iki dana testisi, dana beyni, kuzu ciğeri, sığır kalbi, sığır böbreği, sığır kemiği iliği ve çiğ tereyağı yediğini söyledi. Akşam yemeğindeyse çiğ biftek dilimleri yediğini açıkladı.

Hayranlarının "Gerçek Wolverine" dediği adam, buzdolabını da TikTok kullanıcılarıyla paylaştı.
 


Haftanın 7 günü spor yaptığının altını çizen Breiche, sosyal medya hesaplarında doktor olmadığını ve açıklamalarının tıbbi tavsiye olarak görülmemesi gerektiğini vurguluyor.

Öte yandan sağlıkçılar, gıda kaynaklı hastalıklara yakalanma riskini artırdığı için çiğ et yenilmemesi gerektiğini söylüyor. Çiğ etteki yaygın patojenler arasında salmonella, koli basili, kampilobakter ve listeria var.

 

Independent Türkçe, Insider, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU