2012'den bu yana Avengers oyuncuları ne kadar kazandı?

Hollywood yıldızları süper kahraman filmlerinden milyonlarca dolar elde etti

Avengers: Endgame'de birçok karakterin macerasının sonlanması nedeniyle yeni süper kahraman takımının nasıl şekilleneceği büyük bir merak konusu (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni'nin meşhur süper kahraman takımı Avengers'ı canlandıran ünlü oyuncular 2012'den bu yana milyonlarca dolar kazandı. 

Orijinal Avengers takımında yer alan süper kahramanlar Iron Man, Black Widow, Kaptan Amerika, Thor, Hawkeye ve Hulk'tı. Bu karakterleri sırasıyla Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth, Jeremy Renner ve Mark Ruffalo canlandırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birlikte kamera karşısına geçtikleri 4 film sayesinde bu oyuncular hem hayran kitlesini katladı hem de ciddi bir servet elde etti. 

Yenilmezler (The Avengers) 2012'de, Yenilmezler: Ultron Çağı (Avengers: Age of Ultron) 2015'te, Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) 2018'de, Avengers: Endgame'de 2019'da vizyona girdi.

4 yapım da tüm zamanların gişede en çok hasılat elde eden 15 filmi arasına adını yazdırdı. Tabii oyuncular birlikte yer aldıkları filmler dışında Marvel'da ayrı projelere de dahil oldu. Bazı oyuncular filmlerden elde ettiği ücretler dışında yaptıkları farklı sözleşmelerle gelirlerini artırdı. 

6 Avengers oyuncusunun kazandığı meblağlar şu şekilde:

Robert Downey Jr. 

Marvel Sinematik Evreni'nde ilk rol alan oyuncu Robert Downey Jr.'dı. Tony Stark'ı canlandıran aktör 2008'de Iron Man'den 500 bin dolar kazandı. 56 yaşındaki aktör ek anlaşmalar sayesinde Yenilmezler'den de 50 milyon dolar elde etti. Bu meblağ Ultron Çağı'nda 80 milyon doları buldu. 

Aktörün Sonsuzluk Savaşı'ndan elde ettiği ücretse 75 milyon doların üstündeydi. Downey Jr. Endgame'den aynı miktarda bir meblağ elde etti. 

 

marvel.jpg
(Marvel)

 

Ünlü oyuncu Marvel evrenine veda ettiğinde canlandırdığı Iron Man kadar zengin hale geldi. 

Scarlett Johansson

Scatlett Johansson'ın canlandırdığı Black Widow, nam-ı diğer Natasha Romanoff ilk olarak 2010'da Iron Man 2'de yer aldı ve 400 bin dolar kazandı. Johansson'ın Yenilmezler'den ne kadar elde ettiği kesin olarak kamuoyuna açıklanmadı ama aktris, Ultron Çağı'ndan 20 milyon dolar ücret aldı. Oyuncu, hem Sonsuzluk Savaşı hem de Endgame öncesinde 15 milyon dolar aldı.

 

4.jpg
(Marvel)

 

Endgame'in gişe başarısıyla yer aldığı son film için geliri daha sonra 35 milyon dolara kadar çıktı. 

Chris Evans

Marvel'ın en ikonik karakterlerinden biri olan Steve Rogers'ı canlandıran Chris Evans, İlk Yenilmez: Kaptan Amerika'dan (Captain America: First Avengers) 300 bin dolar elde etti. Takımın en önemli parçalarından biri olan Evans, Yenilmezler'den 3 milyon dolar civarında bir ücret aldı. 

 

marvel2.jpg
(Marvel)

 

Ultron Çağı'ndan 15 milyon dolar kazanan aktör, Sonsuzluk Savaşı'ndan da aynı miktarda gelir elde etti. Evans'ın Endgame'den kazandığı meblağsa 20 milyon dolardı. 

Chris Hemsworth

2011 yapımı Thor'la evrene giriş yapan Chris Hemsworth ilk filminden 150 bin dolar kazandı. Avustralyalı aktör, Yenilmezler'dense 3 milyon dolar elde etti. Ultron Çağı'ndan 5 milyon dolar alan 38 yaşındaki aktör Sonsuzluk Savaşı ve Endgame'den 15'er milyon dolar kazandı. 

 

marvel3.jpg
(Marvel)

 

Hemsworth'ün Marvel macerası devam ediyor. Thor: Love and Thunder, 6 Mayıs 2022'de vizyona girecek. 

Jeremy Renner

Hawkeye'ı canlandıran Jeremy Renner, Yenilmezler'den 3 milyon dolar kazandı. Aktör, Ultron Çağı'ndansa 6 milyon dolar civarında bir gelir elde etti. Sonsuzluk Savaşı'nda rol almayan oyuncu Endgame'le evrene döndü ve 15 milyon dolar kazandı. 

 

marvel4.jpg
(Marvel)

 

Renner'ın Marvel yolculuğu Disney+'ta yayımlanan mini dizi Hawkeye'la devam ediyor. 

Mark Ruffalo

Hulk rolünü Edward Norton'dan devralan Mark Ruffalo hem Yenilmezler hem de Ultron Çağı'ndan 3 milyon dolar kazandı. Sonsuzluk Savaşı'ndan 6 milyon dolar elde eden aktörün Endgame'den de 15 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor. 

 

marvel5.jpg
(Marvel)

 

Ruffalo, rol arkadaşlarının aksine herhangi bir projede tek başına yer almadı. 

 

Independent Türkçe, Screenrant, CBR

DAHA FAZLA HABER OKU