Oscar sunucusu Amy Schumer: Volodimir Zelenski'yi törende konuşturma talebim reddedildi

"Bu konulara girmekten korkmuyorum ama Oscar Ödülleri'nin yapımcısı ben değilim"

Volodimir Zelenski, Ukrayna Devlet Başkanı olmadan önce Amy Schumer gibi komedyendi (Fotoğraflar: AP)

Oscar Ödülleri sunucularından Amy Schumer, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin yıldızlarla dolu buluşmada konuşma yapması talebinin reddedildiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Drew Barrymore Show'un 24 Mart'ta yayımlanacak gelecek bölümünün tanıtım videosunda komedyen, Oscar Ödülleri'nin sağladığı platformu Rusya'nın Ukrayna'yı süregelen istilası dahil önemli küresel meselelere dikkat çekmek için kullanmaktan bahsediyor.

Röportaj esnasında Schumer sunucu Drew Barrymore'a, "Oscar Ödülleri'ni izleyen çok fazla kişi olduğu için" Zelenski'nin 27 Mart'taki törende konuşmasını istediğini fakat bu fikrinin organizatörler tarafından reddedildiğini söyledi.

Schumer şöyle ekledi:

Bu konulara girmekten korkmuyorum ama Oscar Ödülleri'nin yapımcısı ben değilim.

Barrymore'un siyaseten çalkantılı "bu zamanlarda Akademi Ödülleri'nin üstesinden nasıl geleceğine" yönelik sorusuna cevaben Schumer hem hassas hem de komik olma "baskısını" kabul etti.

Komedyen şöyle açıkladı:

Bence kesinlikle bir taraftan 'bu bir tatil, bırak da insanlar bunları unutsun, sadece bu gece bizim olsun istiyoruz' gibi bir baskı var ama gözü ve kulağı bu gösteride olan o kadar çok kişi var ki.

Oscar Ödül Töreni'nin "en azından birkaç şey üzerine yorum yapmak için harika bir fırsat" sağladığını belirten komedyen, Barrymore'a "mevcut duruma bir şekilde dikkat çeken bazı şakaları" olduğunu söyledi.

Yani, o kadar çok korkunç şey yaşanıyor ki hangisine odaklanacağınızı belirlemek zor görünüyor.

Schumer'in yanı sıra oyuncu ve stand-up komedyeni Wanda Sykes ve Korkunç Bir Film (Scary Movie) yıldızı Regina Hall bu yılki ödül törenini sunmaya ikna oldu.

Akademi'nin bu görev için işe aldığı son kişi, 2019 Oscar Ödül Töreni'ni sunması planlanan fakat eski homofobik tweetlerinin internette yeniden gün yüzüne çıkmasının ardından kısa süre sonra görevi bırakmak zorunda kalan Kevin Hart'tı.

Hart'ın 2009 ve 2011 arasında attığı, şu anda silinmiş tweetlerinden biri şöyleydi:

Hey, eğer oğlum eve gelip kızlarımın bebek eviyle oynamayı denerse o evi kafasında kırarım ve kendi sesimle 'kes şunu, bu eşcinselce' derim.

Bu, Oscar Ödül Töreni'nin 1989'dan bu yana sunucusuz kaldığı ilk seferdi. Onun yerine bunu yapması için gösterişli montajlara ve takdimleri gerçekleştiren ünlü isimlere güvenildi. Törenin 2020 ve 2021'de de resmi bir sunucusu yoktu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU