Milli Gazete yazarı: Kimden kurtarılmış olabilir?

"Bugün kurtarılmaya muhtaç bir duruma gelen Türkiye ekonomisinin başında yıllardır kim ya da kimler var? Mevcut iktidar yani AKP iktidarı var, değil mi?"

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarlarından Zeki Ceyhan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Türkiye ekonomisini kurtardık” şeklindeki açıklaması hakkında yazdı ve “Kimden kurtarılmış olabilir” diye sordu.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında Nebati’nin sözleri hakkında şu eleştirilerini dile getirdi:

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, son açıklamasında “Türkiye ekonomisini kurtardık” diyor. Sayın Bakan’ın bu sözlerinden siz ne anlıyorsunuz? Biz son yıllarda Türkiye ekonomisinin birileri tarafından kurtarılmaya muhtaç bir duruma düşürüldüğünü anlıyoruz. Ve hal böyle olunca da şu soruyu sormak istiyoruz: Türkiye ekonomisi kimin ya da kimlerin elinden kurtarıldı? Böyle bir soruya verilebilecek yegâne cevap şu olsa gerek: Türkiye ekonomisini bu hale düşürenlerin elinden kurtardık! Peki, bugün kurtarılmaya muhtaç bir duruma gelen Türkiye ekonomisinin başında yıllardır kim ya da kimler var? Mevcut iktidar yani AKP iktidarı var, değil mi? O halde bu açıklamadan yola çıkarak Türkiye ekonomisinin mevcut iktidarın elinden kurtarıldığı gibi bir sonuç çıkarılabilir mi? Hiç kuşkusuz Sayın Bakan tarafından yapılan açıklama böyle bir sonucun ortaya çıkmasına vesile oluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir de bakacaksınız ki ülke ekonomisi kurtarılmaya muhtaç bir hale gelmiş"

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı hatırlatan Ceyhan, şöyle şunları söyledi:

Yirmi yıldır iktidar koltuklarında oturanlar, yirmi yıldır “ burası çok önemli” diye iktidara yön verenler böyle bir açıklama yapıyorlarsa elbette bir bildikleri vardır. Dün “burası çok önemli” diye konuşanlar, bugün “burası çok önemli” diye kitap yazıyorlar. Yazdıkları kitapta Türkiye ekonomisinin patates ve soğan tüccarları tarafından nasıl sabote edildiğini ve kendilerinin bunu nasıl önlediklerini bir güzel anlatıyorlar. Bütün bir yılın ihtiyacına cevap verebilmek için depolanan patates ve soğanları ülke ekonomisini baltalamak için stoklanmış mal olarak gören bir ekonomi anlayışına ne denilebilir ki! Eğer Türkiye ekonomisi gerçekten böyle bir anlayışın elinden kurtarılmış ise kendilerini kutlarız. Ama netice itibarıyla böyle bir açıklama kendi kalesine gol atmak gibi olmuyor mu? Yıllardır iktidar koltuklarında oturacaksınız. Ve bir de bakacaksınız ki ülke ekonomisi kurtarılmaya muhtaç bir hale gelmiş. Sonra da kalkıp kendi iktidarınızın elinden ekonomiyi kurtardığınız anlamına gelecek sözler sarf edeceksiniz!

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU