Benedict Cumberbatch, Doktor Strange'le Sherlock'u karşılaştırdı

Ünlü aktör, her iki karakterin de "insanları çözülecek bir problem" olarak gördüğünü söyledi

Benedict Cumberbatch, Marvel Sinematik Evreni'ne 2016'da katılmıştı (Screenrant)

Britanyalı ünlü oyuncu Benedict Cumberbatch canlandırdığı iki ikonik karakteri karşılaştırdı. 

The Treatment adlı podcast programına konuk olan 45 yaşındaki aktör, Marvel Sinematik Evreni'nde canlandırdığı Stephen Strange'in tıpkı daha önce oynadığı Sherlock Holmes gibi "insanları çözülmesi gereken birer problem" olarak gördüğünü söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ünlü aktör, Marvel ekibine dahil olmadan önce BBC One'da yayımlanan Sherlock'ta 4 sezon boyunda diziye ismini veren meşhur dedektifi canlandırmıştı. Pek çok kişi Sherlock'un, Cumberbatch'in kariyerini tanımlayan rol olduğunu düşünüyor. Cumberbatch, Sherlock sayesinde dünya çapında tanınan bir aktör haline gelmişti. 

Oyuncu yakın zamanda BBC dizisinin bu kadar büyük bir başarı elde edeceğini düşünmediğini söylemişti.

Doktor Strange'le ününü katlayan aktör bu kez her iki karakterin benzer özelliklerini dile getirdi. Cumberbatch'e göre hem Sherlock'un hem de Doktor Strange'in odağı "problem çözmek". 

Doktor Strange'in ilk başta bencil ve sert biri olduğunu hatırlatan aktör süper kahramanı şöyle tanımladı:

Bence onun kişiliğinin biraz da olsa Sherlockvari bir tonu var. İnsanları kesinlikle Sherlockvari bir şekilde çözülmesi gereken bir problem olarak görüyor. 

Stephen Strange, Doktor Strange'e dönüşmeden önceden işinde iyi ama egoist bir cerrahtı. Yaşadığı trafik kazası sonrası ellerini kullanamaz hale gelmişti. Ellerini kurtarmak için gittiği tapınakta mistik güçlerle tanışmış ve dövüş sanatları öğrenmişti. 

Aktör programda ayrıca Doktor Strange'i, Robert Downey Jr.'ın canlandırdığı Iron Man'le de kıyasladı. Cumbertbatch her iki karakterin de zaman zaman egolarına yenildiklerini söyledi. 

Cumberbatch'in süper kahraman rolünde geri döneceği Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) 6 Mayıs 2022'de vizyona girecek. 

 

Independent Türkçe, Screenrant, We Got This Covered

DAHA FAZLA HABER OKU