Ukraynalı müzisyen yıkıntıların arasında piyano çaldı

Sosyal medyada yayılan videoyu pek çok kullanıcı Piyanist'teki sahneye benzetti

Ukraynalı bir müzisyenin Rusya'nın hava saldırısının ardından harap olan evine veda etmek için son kez piyanosunu çaldığı video sosyal medyada viral oldu. 

Profesyonel piyanist Irina Maniukina, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in güneyindeki Bila Tserkva bölgesindeki evinin 10 metre uzağına bomba düşmesinden birkaç saat sonra kuyruklu piyanosunun üstündeki döküntüleri temizleyerek başına geçti. Maniukina parçayı çalarken kızı da enkaza dönmüş evi kameraya aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daily Mail'in haberine göre 48 yaşındaki müzisyen ve çocukları 5 Mart Cumartesi günü evlerinin yaşanmayacak hale gelmesinin ardından Kiev'den gitmek zorunda kaldı. 

Irina Maniukina'nın 16 yaşındaki kızı Karina Maniukina videoyu pazartesi TikTok'ta paylaştı. Video yaklaşık 2 milyon kez görüntülendi ve on binlerce beğeni aldı. 

Görüntüler birçok sosyal medya kullanıcısına Roman Polanski'nin 2002 yapımı filmi Piyanist'i (The Pianist) hatırlattı. Filmin bir sahnesinde Adrien Brody'nin canlandırdığı Władysław Szpilman da Nazi işgali altındaki Polonya'da döküntülerin arasında piyano çalıyordu. 

Kullanıcılardan biri yorumunda şunları dile getirdi:

Bu kesinlikle inanılmaz ve yürek parçalayıcı, bu videoda çok fazla duygu var!

Bir başkasıysa, "Bir sürü savaş videosu gördüm ama bu boğazımda düğümlendi" dedi. 

 

wp.jpg
İki çocuk annesi Irina Maniukina evinin salonundaki piyanoyu çaldı (The Washington Post/Wojciech Grzedzinski)

 

Karina patlamadan sonra evde abisi 23 yaşındaki Anton'un odasında yangın çıktığını ve mümkün olduğunca hızlı bir şekilde müdahale ettiklerini belirtti. Yangını söndürmeyi başardıktan sonra rahat bir nefes aldıklarını ve annesinin olayın ardından piyano çalmaya başladığını söyledi. 

 

 

Karina şu ifadeleri kullandı:

Sadece rahatlamak için değil düşüncelerini toplamak ve eve veda etmenin yanı sıra evimizde geçirdiğimiz güzel anıları hatırlamak için çalmaya başladı.

Ailenin Ukrayna'nın güneyindeki Lviv kentine gittiği bildirildi. 

 

Independent Türkçe, Daily Mail, The New York Post, Radio Free Europe

DAHA FAZLA HABER OKU