Putin: Müzakerelerde bazı olumlu gelişmeler var

Rusya'ya yönelik yaptırımlar hakkında konuşan Putin, "Ekonomimize bir darbe vuruluyor. Ancak son dönemde yaşadıklarımız, Batılıların bize kısıtlamalar getirdiği alanlarda, yeni yetkinlikler edindiğimizi göstermiştir” dedi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin’de Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile gerçekleştireceği görüşmenin basına açık bölümünde değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşmelerinde, Lukaşenko’yu Ukrayna konusunda bilgilendireceğine işaret eden Putin, “Özellikle de neredeyse artık her gün yürüttüğümüz müzakereler konusunda bilgilendireceğim. Bu konuda bazı olumlu gelişmeler var. Size detaylı bir şekilde anlatacağım” dedi.

Putin, Rusya ve Belarus’un gelişmesini önlemek için daima çeşitli girişimlerde bulunulduğunu vurgulayarak, “Şimdi de böyle girişimler var ancak elbette bunların kapsamı daha büyük. Bu zorlukları aşacağımıza ve tersine, daha bağımsız ve daha yeterli bir hale geleceğimize eminim” diye konuştu.

Rusya’nın yine de bazı sorunlar yaşadığına dikkati çeken Putin, “Sovyetler Birliği yaptırımlar altında yaşadı ve devasa kazanımlar elde etti. Şimdi ekonomimize devasa bir darbe vuruluyor. Ancak son dönemde yaşadıklarımız, Batılıların bize kısıtlamalar getirdiği alanlarda, yeni yetkinlikler edindiğimizi göstermiştir” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU