Ocaktan: "Tansu Çiller burada, siz neredesiniz?"

“Bugüne kadar AK Parti iktidarına en sert eleştiriyi yapan Albayrak ne demişti: ‘At izi, it izine karıştı, Allah sonumuzu hayretsin…’ Katılmamak mümkün değil, gerçekten Allah sonumuzu hayretsin”

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Mehmet Ocaktan, yazılarına eleştiri getiren AK Partili bir ismin kendisine “Keşke Tansu Çiller’i örnek alabilseniz, o bile şimdi bizim yanımızda duruyor, peki siz neredesiniz?” dediğini yazdı.

Ocaktan, bugünkü köşe yazısında ismini paylaşmadığı “AK Partili dostunun” telefonla kendisini aradığını söyledi ve şunları yazdı:

İki gün önce AK Partili bir dostum arayarak yazılarımla ilgili bazı sitemlerde bulundu. Elbette bu son derece doğal bir durum, zira insanlar dostlarını övüp taktir edebilecekleri gibi bazen sitemde de bulunabilirler. Dostumun telefondaki sesi biraz öfkeliydi, o ifadeler aynen şöyle: “Neredeyse yüz yıl sonra elde ettiğimiz bir iktidarın kıymetini anlamıyorsunuz, bu yüzden eleştirmenizi kabul edemiyorum, keşke Tansu Çiller’i örnek alabilseniz, o bile şimdi bizim yanımızda duruyor, peki siz neredesiniz?”

Doğrusu bu cümleler karşısında ne söyleyeceğimi bilemedim, elbette biliyordum ama içim o kadar acıdı ki bir türlü kendimi toparlayıp anlamlı bir cümle kurmakta zorlandım. Ve sonra sakin bir sesle dostuma dedim ki “Eğer AK Parti Tansu Çillerden medet umacak kadar çaresiz bir durumdaysa, demek ki yıllarca boş bir hayalin peşinden koşmuşuz…”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ederken kullandığı ifadeleri hatırlatan Ocaktan, şöyle devam etti:

Gel de şimdi Berat Albayrak’ı hatırlama… Bugüne kadar AK Parti iktidarına en sert eleştiriyi yapan Albayrak ne demişti: “At izi, it izine karıştı, Allah sonumuzu hayretsin…” Katılmamak mümkün değil, gerçekten Allah sonumuzu hayretsin.

Düşündükçe insanı hafakanlar basıyor, 2002 yılında hukukun üstünlüğü, daha fazla özgürlük, şeffaflık ve hesap verilebilirlik gibi demokratik hedeflerle yola çıkan ve bu konuda önemli başarıların altına imza atan AK Parti, sonunda Türk toplumunun hafızasında çok da itibarlı bir yere sahip olmayan Tansu Çiller’i parlatıp siyaset pazarına sürmeye çalışıyor.

Elbette herkesin olduğu gibi Çiller’in de yeniden siyasete dönmesinde hiçbir mahzur yok, bu bir tercih meselesi… Talihsizlik o ki AK Parti’nin bu parlatma ihalesine talip olması… Çünkü böyle bir durum hem siyaseten bir zaaf göstergesi, hem de son derece hazin…

Esas anlaşılması zor olan, AK Parti’nin toplum nezdindeki itibarını zedelediğini, ‘güç kaybettiği için Çiller’den bile medet umuyor’ algısı oluşturduğunu bile bile bu negatif yolda yürümeye devam ediyor olmasıdır.

“Hakkını yememek lazım özellikle iktidara yakın ‘İslamcı’ medya, AK Parti’ye zarar verme ihtimali yüksek olan geçmişin bütün arızalı siyasetçilerini bugüne taşıyıp parlatmada çok başarılı bir hizmet veriyor!” yorumunu yapan Ocaktan, şu ifadeleri kullandı:

Mesela 28 Şubat’ta dindarlara nefret kusan Doğu Perinçek bu İslamcı grupların adeta göz bebeği haline gelmiş bulunuyor. Galiba kimsenin bilmediği bir hikmeti keşfettiler Perinçek’te…

Bu İslamcı medya şimdi de Tansu Çiller’in meziyetlerini keşfetmek için canla başla çalışıyor. Bilindiği gibi bu hanımefendi son günlerde kendince müthiş icatlar yapıyor (!) Dünyadaki bütün siyaset bilimcileri, hukukçuları, hatta geçmiş yüzyıllardaki filozofları bile kıskandıracak demokrasi değerlendirmeleri yapıyor. Geçtiğimiz günlerde “6 muhalefet partisinin parlamenter sistemi umut diye sunması millete ihanettir” gibi dünyayı kıskandıracak(!) bir değerlendirmede bulunmuştu. En son Sabah gazetesine verdiği mülakatta bir adım daha ileriye giderek “Koalisyon darbeden de beterdir” vecizesini ortaya koymuş oldu.

Ne müthiş bir icat değil mi?

Yıllardır Avrupa ülkeleri koalisyonlarla yönetiliyor, bu ülkelerdeki siyasetçilerin hiçbirinin aklına ‘koalisyonların darbelerden beter olduğu’ gibi parlak bir fikir aklına gelmemiş. Ama siyasi tarihimizin en başarısız başbakanlarından birisi olan Çiller, Avrupa’yı bile kıskandıracak böylesine parlak fikirler icat edivermiş…

Muhtemelen AK Parti ve İslamcı medya da Çiller’in başarılarını(!) yeni keşfetmiş olmalı ki önümüzdeki seçimlerde bu eski başbakanımızın dehasından yararlanmak istiyor.

Ne diyelim, herkese kolay gelsin…

 

Karar, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU