Ahmet Hakan: Giderlerse gitsinler demeden önce

Hakan, Erdoğan'ın hekimlere yönelik “Varsın gidiyorlarsa gitsinler” sözlerine eleştiri getirdi

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktorlara yönelik söylediği “giderlerse gitsinler” şeklindeki ifadeyi eleştirdi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın önceki gün kullandığı ifade hakkında şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtdışına giden doktorlarla ilgili olarak “Giderlerse gitsinler” dedi. Bu cümlenin hemen öncesinde...

“Biz onların gitmemeleri için elimizden geleni yaparız. Dertlerini dinleriz. Sorunlarını çözmeye çalışırız. Ama buna rağmen gidiyorlarsa keyifleri bilir. Giderlerse giderler” deseydi...

Hatta sonuna da “Buluruz kendimizi emanet edecek Türk hekimleri” cümlesini ekleseydi... Bu konuda kendisini eleştirenlerin oranı yüzde 88 oranında azalma gösterirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan ne demişti?

Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında hekimlere yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

Bu hastaneleri yapan biziz. Bu doktorları okutan, yetiştiren bu devlet değil mi? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi. En çok maliyeti yüksek olan birim de sağlıktır. Şimdi az para alıyorlarmış.

Sordum en düşük alan ne kadar alıyordu 8-9 bin, en yüksek alan 25 bin civarı... E buna rağmen özel sektör daha fazla veriyor diye oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Açık konuşmayı severim.

arsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren yeni doktorları buralarda istihdam ederiz. Bunlarla yola devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum. İsterlerse yurt dışından dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder ve buralarda istihdam ederiz.

Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Ve biz şu anda asistan doktorlarımızla buralarda devam ederiz. Ne gerekiyorsa bunu yaparız. Doktorluk gibi aziz bir mesleği paraya bina etmek, paraya onu dayamak heralde pek de insani değildir.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU