Avustralyalı milyarder siyasetçi Hitler'in arabasını satın aldı

Clive Palmer'in arabayı ismi açıklanmayan bir Rus milyarderden 145 bin dolara satın aldığı ve eski model araba koleksiyonuna eklendiği belirtildi

Birleşik Avustralya Partisi lideri Clive Palmer, iki yıllık müzakerelerin ardından Adolf Hitler'in Mercedes-Benz 770 model aracını satın aldı / Kolaj: Independent Türkçe

Avustralya medyası, Avustralyalı milyarder ve siyasetçi Clive Palmer'ın Adolf Hitler'e ait bir araba satın aldığını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Queensland'in Avustralya senatosu adayı ve 2013'te kurduğu popülist Birleşik Avustralya Partisi lideri Palmer, iki yıllık müzakerelerin ardından yakın zamanda Adolf Hitler'in Mercedes-Benz 770 model aracını satın aldı.

Palmer’ın arabayı ismi açıklanmayan bir Rus milyarderden 145 bin dolara satın aldığı ve eski model araba koleksiyonuna eklendiği belirtildi. 

Palmer’ın yakın zamanda araba koleksiyonunu bir müzede sergilemesi bekleniyor.

"Bu olay ahlaki olarak yanlış ve birçok kırmızı çizgiyi aşıyor"

Avustralya'nın önde gelen sivil haklar örgütü Hakaretle Mücadele Komisyonu (ADC) Başkanı Dr. Dvir Abramovich olayla ilgili düşüncelerini dile getirdi ve satın almayı kınayan bir bildiri yayınladı.

Dr. Abramovich, "Bu olay ahlaki olarak yanlış ve birçok kırmızı çizgiyi aşıyor. Palmer'ı Naziler tarafından katledilenleri düşünmeye çağırıyorum. Dünyanın en büyük Yahudi katili olan bu canavarın aracı, herhangi bir eski model araba koleksiyonunun veya araba müzesinin bir parçası olmamalıdır. Herhangi bir yere aitse, Holokost hakkında eğitim veren bir kurumunda barındırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

 

Şalom

DAHA FAZLA HABER OKU