Kemal Sunal'sız 19 yıl...

Canlandırdığı karakterlerle Türk sinema tarihinin unutulmaz oyuncuları arasında yer alan Sunal, 26 yıllık meslek hayatına 82 film sığdırdı. Türkiye’yi nesilden nesle güldürmeyi başaran oyuncu için Zincirlikuyu'daki mezarı başında anma töreni düzenlendi

Yeşilçam'ın gülen yüzü Kemal Sunal, ölümünün 19'ncu yıldönümüde Zincirlikuyu'daki kabri başında anıldı.

Anma töreninde konuşan eşi Gül Sunal şunları söyledi: 

Ben geçen 19 yılı hiç hatırlamıyorum. Sanki dün gibi. Tabii çok ağır geçti. Babalarına düşkün iki çocukla birlikte zor bir süreç geçirdik. Hayata hep güzel gözlerle bakmak gibi huyu vardı. Biz de onu yaşatmaya çalıştık. Hayatımıza devam etmeye çalıştık, çocuklar tahsillerini yaptılar. Görüyorum ki çığ gibi büyüyen bir Kemal Sunal sevgisi var. Bu acımızı hafifletiyor. Bize büyük bir güç veriyor bu sevgi. Kemal halkı hiç yanıltmadı. Kendi özel yaşamıyla, halktan biri, mütevazi, iyi bir aile babasıydı.

 

Ali Sunal: Kemal Sunal filmlerini seyredemiyorum

"Geçen 19 yılda büyüdük. Koca koca adamlar olduk. Sayesinde gülen yüzümüzden hiçbir şey kaybetmedik"  diyen oğlu Ali Sunal da şu ifadeleri kullandı: 

Bugün sosyal medyada 'keşke biraz daha gülseydik' adı altında paylaşımlar gördüm. Bu başlık altında paylaşımlar yapılmasını istemiyorum. Çünkü babam fikirleriyle, filmleriyle, güzel gülümsemesiyle halen hayatımızda. Onu ölümsüz kılan değerleriyle halen hayatımızda. Gülmeye devam diyelim. Kemal Sunal filmlerini seyredemiyorum. Ancak seyretmeyi çok istiyorum. Allah izin verirse sağlıklı bir şekilde çocuğum dünyaya gelecek. İnşallah gücümü toparlayıp filmleri seyredeceğim.

Kıızı Ezo Sunal ise “19 yıl oldu ama 2-3 yaşında hayranları var. Farklı yaşlardan, görüşlerden insanları birleştirebilen bir sanatçı kendisi, aileden biri gibi herkesin evinde. Bize de bunu hep hissettiriyorlar. Babamın bize en büyük mirası kocaman bir aile bırakması oldu. Türkiye bizim ailemiz oldu. Buradan herkese kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum. Umarım böyle de devam edecek Kemal Sunal sevgisi’’ diye konuştu. 

Kemal Sunal 19. yıl anma- İHA.jpg
Fotoğraf: İHA


Acılarının hala taze olduğunu belirten Gül, Ezo ve Ali Sunal, Kemal Sunal'ın sevenlerine de teşekkür etti. Sunal ailesi, sosyal medya hesaplarından da paylaşımda bulundu.

 

 

Siyasetçilerden sanatçılara, öğrencilerden sporculara farklı kesimler sosyal medyadna yaptıkları paylaşımlarla Kemal Sunal'ı 19'ncu ölüm yıldönümünde andı.

Sunal'ı ananlar arasında Jandarma Genel Komutanlığı da yer aldı.

 

 

Kemal Sunal kimdir?

11 Kasım 1944'te Malatya'da doğan Ali Kemal Sunal'ın hayatı, Müşfik Kenter'le tanışmasıyla değişti. 

Meslek hayatına diziler ve tiyatro oyunlarının yanı sıra 82 film sığdıran Kemal Sunal'ın tanınmasını sağlayan yapım, Hababam Sınıfı serisi oldu.

Bu seride canlandırdığı İnek Şaban karakteriyle komedi dalında en bilinen oyuncular arasında yer aldı.

Türkiye’yi güldüren adam olarak hafızalara kazınan Kemal Sunal, farklı kesimlerin hayranlığını kazandı.

Öğretmenden bekçiye, kapıcıdan çöpçüye pek çok karakteri canlandırdı. Kapıcılar Kralı, Tosun Paşa, Canım Kardeşim, Oh Olsun, Mavi Boncuk, Salak Milyoner, Hanzo, Hababam Sınıfı, Gol Kralı, Devlet Kuşu, Doktor Civanım, Yalancı Yarim, Hababam Sınıfı, Mavi Boncuk, Sahte Kabadayı, Yedi Bela Hüsnü, Postacı, Varyemez ve Propaganda gibi filmlerin başrolünde yer aldı. Haksızlığa karşı durdu, güçsüzün ynaında yer aldı, Yıllar önceki filmleri, sayısız kez yayınlandı.

1977'de Kapıcılar Kralı ve 1989'da ise Düttürü Dünya filmleriyle "En İyi Oyuncu" ödülünü kazandı.

1998'de de Antalya Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün sahibi oldu. 

Kariyerine başarıyla devam ederken eğitim hayatını da ihmal etmedi.

Yarıda bıraktığı üniversite eğitimine yıllar sonra devam ederek, 51 yaşında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu.

Yüksek lisans da yapan Sunal'ın tez konusu ise "Televizyon ve Sinemada Kemal Sunal Güldürüsü" oldu.

Eşi Gül Sunal'ın "Arkasında hep halk oldu" dediği Kemal Sunal, 3 Temmuz 2000’de "Balalayka" filminin setine gitmek için bindiği Trabzon uçağında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU