Harkov Belediye Başkanı: Ruslar idari bina ve meskun yerleri füzelerle vurdu

Harkov Belediye Başkanı Oleg Synegubov saldırının grad roketleri ve güdümlü seyir füzeleriyle gerçekleştirildiğini açıkladı

Ukrayna'nın kuzeydoğusundaki Hark0v kentinin Belediye Başkanı Oleg Synegubov, Rus güçlerinin kentin merkezindeki meskun yerlere ve kent idari binasına füze saldırıları yaptığını açıkladı.

Synegubov, saldırının grad roketleri ve güdümlü seyir füzeleriyle gerçekleştiğini belirtti.

Rusların savaş suçu işlediğini ifade eden başkan, kent müdafaasının devam ettiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna Acil Durumlar Servisi'nden yapılan açıklamada, Rus ordusunun bu sabah düzenlediği füze saldırısında Harkiv valilik binasında, binanın bulunduğu Özgürlük Meydanı'nda ve civardaki diğer binalarda büyük hasar oluştuğu bildirildi.

Saldırıda 1'i çocuk 6 sivilin yaralandığı belirtilen açıklamada, can kayıplarına ilişkin bilgilerin henüz netleşmediği kaydedildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı: Rusya'yı tamamen tecrit edin

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Harkov'un merkezindeki Özgürlük Meydanı'na ve konut alanlarına barbarca füze saldırıları düzenleniyor. Putin Ukrayna'yı parçalayamıyor. Öfkelendiği için daha fazla savaş suçu işliyor, masum sivilleri öldürüyor. Dünya daha fazlasını yapabilir ve yapmalı. Baskıyı artırın, Rusya'yı tamamen tecrit edin" dedi.

 

 

 

Reuters, AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU