İlker Aycı, CEO'luk teklifini "şirketin olumsuz etkilenmemesi adına" reddetti

THY ile yolları ayrılan Aycı, Air India’daki üst yöneticilik görevini kabul etmedi

Fotoğraf: AA

Türk Hava Yolları (THY) ile yolları ayrılan İlker Aycı, Tata Group bünyesindeki Air India'nın üst yöneticilik (CEO) görevini reddetme kararı aldığını bildirdi. Yaycı’nın ret mesajında kararında “şirketin olumsuzsuz etkilenmemesi adına” şeklindeki ifade dikkati çekti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocak ayının sonunda Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevinden istifa eden Aycı, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Nisan itibarıyla başlayacağı ilan edilen görevin Hindistan kamuoyunda bazı çevrelerce farklı bir zemine çekilme çabası olduğunu öne sürdü.

"Kariyeri boyunca kurum menfaatini ve ailesinin huzur ve güvenliğini ön planda tutmayı tercih eden bir yönetici olarak, bu tartışmalar sürecinde göreve başlamanın doğru ve onurlu bir seçim olmayacağına karar verdiğini" kaydeden Aycı, şu ifadeleri kullandı:

Air India'yı yönetme ve geleceğini şekillendirme görevi için Tata Group'un şahsıma sunduğu bu teklife bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Ancak Tata Sons Yönetim Kurulu Başkanı Mr. N. Chandrasekaran ile de yaptığım görüşme sonucunda, ailemin huzuru ve mutluluğu için ve aynı zamanda global bir şirket olarak saygı duyduğum Tata Group’un olumsuz etkilenmemesi adına bu görevi uzun ve detaylı değerlendirmeler sonucunda reddetme kararı aldığımı kamuoyunun bilgilerine sunarım.

Hindistan’daki tartışma: Siyasi geçmişi ve yabancı olması

Hindistan iktidara yakın bazı milliyetçi gruplar, hükümete çağrıda bulunarak İlker Aycı'nın Air India CEO'su olarak görevlendirilmesini veto etmesini istemişlerdi.

İlker Aycı'nın hem yabancı vatandaş olması hem de çeşitli siyasi geçmişinin buradaki görevlendirilmesi konusunda olumsuz hususlar olduğu, bu nedenle Air India'ya CEO olarak gelmesinin doğru olmadığı ifade edilmişti.

Söz konusu milliyetçi grubun Başbakan Narendra Modi ile bizzat görüştüğü ve bu görevlendirmeyi engellemesi konusunda ikna etmeye çalıştığı aktarılmıştı.
 

AA, Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU