Wimbledon'da Federer ve Nadal tur atladı

Wimbledon'ın ikinci gününde, tek erkeklerde Federer ve Nadal, tek kadınlarda da Barty, Bertens ve Kerber bir üst tura yükseldi

Rafael Nadal - Roger Federer / Fotoğraf: Reuters

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'ın ikinci gününde, tek erkeklerde Roger Federer ve Rafael Nadal, tek kadınlarda da Ashleigh Barty, Kiki Bertens ve Angelique Kerber tur atladı. 

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen çim kort turnuvasının ikinci gün maçları tamamlandı.

Tek erkeklerde 8 Wimbledon şampiyonluğu bulunan 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, Merkez Kort'ta dünya klasmanının 86 numarası Güney Afrikalı Lloyd Harris ile karşılaştı.

Toplam 1 saat 51 dakika süren mücadelenin ilk setini 6-3 kaybeden 37 yaşındaki Federer, diğer setleri 6-1, 6-2 ve 6-2 hanesine yazdırarak korttan 3-1 galip ayrıldı.

Bu yılın Fransa Açık şampiyonu 3 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal, dünya 274 numarası Japon Yuichi Sugita'yı 6-3, 6-1 ve 6-3'lük setlerle saf dışı bıraktı.

 

 

Nadal, ikinci turda kendisini 2014 yılında 4. turda eleyen Avustralyalı Nick Kyrgios ile eşleşti. 

 

Dominic Thiem - Reuters.JPG
Dominic Thiem / Fotoğraf: Reuters

 

Thiem'den erken veda

Tek erkeklerde günün sürpriz sonucu 5 numaralı seribaşı Avusturyalı Dominic Thiem'den geldi.

Dünya klasmanının 65 numarası ABD'li Sam Querrey ile karşılaşan Thiem, rakibine 6-7, 7-6, 6-3 ve 6-0'lık setlerle 3-1 yenilerek geçen senenin ardından bu yıl da Wimbledon'a ilk turda veda etti.

Tek erkeklerde 8 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori de Brezilyalı Thiago Monteiro'yu 3-0 yenerek adını ikinci tura yazdırdı. 

 

ASleigh Barty - Reuters.JPG
Asleigh Barty / Fotoğraf: Reuters

 

Barty, Bertens ve Kerber iyi başladı

Tek kadınlarda bu yılın Fransa Açık şampiyonu Avustralyalı Ashleigh Barty, 1 numaralı kortta karşılaştığı dünya 43 numarası Çinli Saisai Zheng'i 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup etti.

Galibiyet serisini 13 maça çıkaran 23 yaşındaki Barty, ikinci turda Belçikalı Alison Van Uytvanck ile karşı karşıya gelecek.

4 numaralı seribaşı Hollandalı Kiki Bertens, klasmanda 98. sırada yer alan Lüksemburglu Mandy Minella'yı 66 dakika süren mücadelede 6-3 ve 6-2'lik setlerle yendi.

5 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber, 81 dakika süren ilk tur mücadelesinde vatandaşı Tatjana Maria'yı 6-4 ve 6-3'lük setlerle turnuva dışında bıraktı.

Son şampiyon Kerber, ikinci turda ABD'li Lauren Davis ile karşılaşacak.

Kariyerinde 7 Wimbledon şampiyonluğu bulunan ABD'li Serena Williams da İtalyan Giulia Gatto-Monticone'yi 6-2 ve 7-5'lik setlerle geçti.

6 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova ve 9 numaralı seribaşı ABD'li Sloane Stephens, rakiplerini 2-0'lık skorla mağlup etti. 

 

Garbine Muguruza - AFP.jpg
Garbine Muguruza / Fotoğraf: AFP

 

Muguruza eski günlerini arıyor

2017 Wimbledon şampiyonu İspanyol Garbine Muguruza, dünya 121 numarası Brezilyalı Beatriz Haddad Maia'ya 6-4'lük setlerle 2-0 yenildi.

Turnuvaya geçen sene ikinci turda veda eden Muguruza, bu yıl da ilk turdan ilerisini göremedi.

İlk grand slam şampiyonluğunu Wimbledon'da yaşayan Rus tenisçi Maria Sharapova da turnuvaya ilk turda veda eden isimlerden biri oldu.

Fransız tenisçi Pauline Parmentier ile karşılaşan Sharapova, son sette 5-0 gerideyken (İlk iki set 4-6, 7-6) kolundaki sakatlık nedeniyle maçtan çekildi.

2015'te turnuvada yarı final gören Sharapova, son dört yıldır ilk turda maç kazanamadı. 

 

Novak Djokovic - AFP.jpg
Novak Djokovic / Fotoğraf: AFP

 

Djokovic ve Pliskova korta çıkacak

Turnuvanın üçüncü gününde tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, ABD'li Denis Kudla ile ikinci turda karşılaşacak. 4 numaralı seribaşı Güney Afrikalı Kevin Anderson'un ikinci turdaki rakibi ise Sırp Janko Tipsarevic olacak.

Tek kadınlarda ise 3 numaralı seribaşı Çek Karolina Pliskova, Porto Rikolu Monica Puig, 7 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep de vatandaşı Mihaela Buzarnescu ile üçüncü tura çıkma mücadelesi verecek.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU