Rusya basın kuruluşlarını uyardı: "Doğu Ukrayna'yla ilgili yayımladıklarınıza dikkat edin"

"Güvenilir ve güncel bilgilere sahip olanların resmi Rus kaynakları olduğunun altını çiziyoruz"

En az 40 Ukraynalı askerin yaşamını yitirdiğini açıklayan Kiev, yaklaşık 50 Rus askerinin öldürüldüğünü bildirdi (Reuters)

Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a bu sabah askeri operasyon başlatmasıyla bölgede hareketli yaşanırken Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), basın organlarını uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Roskomnadzor tarafından bugün yapılan açıklamada medyanın, Doğu Ukrayna'yla ilgili haberlerin doğruluğunu kontrol etmesi istendi. Kurumların yalnızca resmi Rus kaynaklarından gelen bilgilerin yayımlanması gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, yanlış bilgilerin internette yayılması halinde derhal kısıtlama getirileceğini bildirdi:

Güvenilir ve güncel bilgilere sahip olanların resmi Rus kaynakları olduğunun altını çiziyoruz.

Ülkede ayrıca savaş karşıtı protestoların yapılmaması istendi. Rusya Soruşturma Komitesi, "gergin dış siyaset" sebebiyle halkın, izin verilmeyen protestolara katılmamasını isteyerek uyardı.

Rusya, Ukrayna'dan 2014'te tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve birlikte "Donbas" olarak anılan Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni tanıdığını 21 Şubat'ta açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yayımladığı açıklamayla Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'ta Rusya destekli ayrılıkçıların bulunduğu bölgeye "barış gücü" göndermeye başladıklarını duyurmuştu.

Putin bu sabah erken saatlerdeyse ulusa seslenerek Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı yönetimlerin Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunduklarını söyleyerek özel askeri operasyon başlattıklarını bildirdi.

Operasyonun başlamasının ardından Ukrayna'nın birçok bölgesinden patlama sesleri yükseldi.

Ülkesinde pek çok şehirde patlama sesleri duyulduğunu aktaran Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bu nedenle ülke çapında sıkıyönetim ilan ettiklerini açıkladı.

 

Independent Türkçe, Reuters, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU