Yeni Şafak yazarı: 'Bravo Tarkan!'

"Erdoğan’a oy veren halk ve AK Parti tabanı karşılarında bir bloklaşma görünce safları daha da sıklaştırıyorlar"

Fotoğraf: AA

Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, şarkıcı Tarkan’ın “Geççek” isimli şarkısı hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı. Tarkan’ın müzik kariyerini bir kenara itip siyasi rol üstlendiğini iddia eden Çelik, “Erdoğan’a oy veren halk ve AK Parti tabanı karşılarında bir bloklaşma görünce safları daha da sıklaştırıyorlar” yorumunu yaptı.

Çelik, bugünkü köşe yazısında Türkiye’de siyasetin son günlerde yaşadığı gelişmeleri kendi bakış açısıyla özetledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısının devamında Tarkan’ın şarkısına değinen Çelik’in ifadeleri şu şekilde:

Tarkan gibi Türk pop müziğinin dünyaca ünlü markası gayet politik, gayet siyasi göndermeleri olan vasat bir şarkıyla çıktı karşımıza. Kendisi her ne kadar ‘pandemi için yazdım’ diye manevra yapsa da şarkısının vermek istediği mesajı herkes gayet net anladı. Tarkan gibi bir marka, tüm müzik kariyerini bir kenara itip siyasi rol üstlendi. Sloganı, adı sanı henüz netleşmeyen bu altılı masanın formasıyla sahaya çıktı. Erken seçime götüremeyen muhalefet Tarkan’ın erken gelen seçim şarkısı ile pek mutlu oldu. İlk paylaşan Meral Akşener oldu. Ardından tüm İYİ Partililer seri olarak tweetledi. Kılıçdaroğlu’nun kurmayları Engin Özkoç, Faik Öztrak ve Veli Ağbaba ‘geldiği gibi gitçek’ nakaratında buluştu. Şarkıyı HDP de sahiplendi, Gelecek Partili eskinin sıkı İslamcı isimleri de. FETÖ’cüleri ve zehir saçan kalemlerini söylemeye bile gerek yok. Zaten onlar Erdoğan karşıtı tüm oluşumların gönüllü aparatları olarak her yerden mantar gibi bitiyorlar. Tarkan’ı kutsama ayinlerinin ön safında da yer aldılar.

Bir şarkı neleri değiştirir, kimleri etkiler, nasıl heyecanlandırır bundan sonra göreceğiz. AK Parti’nin ‘Haydi Bi Daha’ ve Uğur Işılak’ın Erdoğan için uyarladığı ‘Dombra’ eserlerinin etkisi uzun yıllardır devam ediyor. Yapılan yeni eserler gölgelerinde kalıyor.

Sosyal medya paylaşımları ve yaptığım görüşmelerden edindiğim izlenim; Tarkan’ın şarkısının AK Parti seçmeninde silkelenme etkisi olmuş. Erdoğan karşıtı ittifakın; ne kadar bilendiğini, 2023 seçimlerini nasıl sıkı tuttuklarını, Tarkan gibi bir ismi -şimdilik gayri resmi- saflarına katarak tüm tuşlara aynı anda basmaya hazır oldukları bu şarkı ile netleşti. Geçmiş tüm seçimlerde gördük ki; Erdoğan’a oy veren halk ve AK Parti tabanı karşılarında bir bloklaşma görünce safları daha da sıklaştırıyorlar. Bir anda işi sıkı tutma aşamasına geçiyorlar. Yanlış yorumlanmasın; panik değil. ‘Erdoğan tek siz hepiniz. Artı Tarkan’ fotoğrafı düştü önlerine oldular. Görüştüğüm bir AK Parti yetkilisi “Bravo Tarkan’a” diyerek benzer bir analiz yaptı. Ben de böyle düşünüyorum. Siyasette Tarkan etkisini, ya da bir etkisinin olup olmayacağını elbette seçimlerde göreceğiz. Ama önümüzdeki 16 ayda birçok farklı sonucu çıkacaktır karşımıza.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU