İmamoğlu Münih'te konuştu: Türkiye'de demokrasi sakat görülebilir ancak ölmedi

İBB Başkanı İmamoğlu "Kurumlar yıpranmış olabilir, ancak toplumda Avrupa değerleri ve demokratik normlara özlem, azalmamış artmıştır" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter @ekrem_imamoglu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya’daki bir konferansta Türkiye’de demokrasinin ölmediğini ve demokratik normlara özlemin arttığını söyledi.

İmamoğlu, ‘Münih Güvenlik Konferansı’ kapsamında gerçekleştirilen, ‘Şehirlerin Rolü: Demokraside Ezber Bozanlar’ başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı.

Şehirleri, ‘demokrasilerin nefes aldığı yerler’ olarak tanımlayan İmamoğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

Malumunuz, 2019 yılındaki İstanbul seçimleri gerek seçimin iptal süreci, gerek daha sonra seçimin ezici çoğunlukla yeniden kazanılması anlamında, tüm dünyada Türk halkının demokrasiye olan özleminin bir sembolü olarak görüldü. Biz bu değerli misyonu gururla taşıyarak her geçen gün büyütmeye uğraştık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gayemiz; İstanbul'un mutlu insanların yaşadığı ve özgürlükleri tadabildiği bir şehir olması. İktidara geldiğimiz Haziran 2019'dan bu yana, şehir yönetimini çoğulcu, katılımcı, demokrat prensipler etrafında yeniden tanzim ettik.

Kent konseylerini kurduk, kadınların temsilini arttırdık. Benim 3 tane genel sekreter yardımcım kadın. Bizler, bunu sadece İstanbul halkı bunu istediği için değil, Türkiye’nin gözü üzerimizde olduğu için yapıyoruz. Bizler, demokrasi mücadelesini hafife almıyoruz. Ama umutsuzluğa da kapılmıyoruz. Türkiye'de demokrasi sakat görülebilir; ancak ölmemiştir. Kurumlar yıpranmış olabilir, ancak toplumda Avrupa değerleri ve demokratik normlara özlem, azalmamış artmıştır.

"İstanbul demokrasiye aç, demokrasiyi arzulayan bir şehir"

İstanbul’un en demokrat belediye başkanı olmaya kararlı olduğunu dile getiren İmamoğlu, "Gayemiz; İstanbul’un mutlu insanların yaşadığı ve özgürlükleri tadabildiği bir şehir olması. İktidara geldiğimiz Haziran 2019’dan bu yana, şehir yönetimini çoğulcu, katılımcı, demokrat prensipler etrafında yeniden tanzim ettik. İstanbul demokrasiye aç, demokrasiyi arzulayan bir şehirdir. Ben, bugün aranızda, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni değil, 16 milyon İstanbullunun demokrasi özlemini de temsilen duruyorum" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU