Bakan Dönmez: Esnafın fatura tutarından belli bir kademede muhtemelen yüzde 25 indirim olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Hem ticarethane hem de konutlarda yeni tarife için amacımız çalışmayı 1 Mart'a kadar bitirmek" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez NTV yayınına katılarak gündemi değerlendirdi.

Mevcut durumun vatandaşları zora soktuğunun farkında olduklarını kaydeden Dönmez, "Bu konuda kafalarda zaman zaman sorular oluşuyor. Sizin sayacınız 30. değil de 31. ya da 32. günde okunursa 224 kilovatsaat oluyor. Vatandaşın lehine olacak çalışmayı yapıyoruz. Dernek ve vakıfların yöneticileri, abonesi oldukları elektrik dağıtım şirketlerine gidip durumlarını bildirecekler. Dağıtım şirketlerine başvuracak. İstisnasız bütün dernek ve vakıflar bu uygulamadan yararlanacaklar" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Amacımız çalışmayı 1 Mart'a kadar bitirmek"

Ticarethane grubunda yer alan esnaf ve zanaatkarlar için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üzerinde çalışmaya başladıklarını aktaran Dönmez şunları kaydetti:

Hem ticarethane hem de konutlarda yeni tarife için amacımız çalışmayı 1 Mart'a kadar bitirmek. Esnafın fatura tutarından belli bir kademede muhtemelen yüzde 25 indirim olacak.

Doğalgazda 80 milyar lira, elektrikte 20 milyar liralık bir yük aldık. Geçtiğimiz yıl her haneye 5 bin liralık bir desteğimiz oldu. Bu yıl da hanelere destek miktarı geçtiğimiz yıldan daha fazla olacak. Artan maliyetler zorunlu olarak tüketicilere yansıdı.

Yıllık 450 ile bin 150 olarak ısınma yardımı olacağını vurgulayan Dönmez, "4 milyon hane ısınma yardımından yararlanacak" dedi.

Erdoğan'ın açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Böylece dernekler, vakıflar, cemevleri dahil, ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir" demişti.

 

 

NTV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU