İmamoğlu: Kanal İstanbul bir emlak projesidir

İBB Başkanı İmamoğlu, "Araziyi tanıdıklarına sat, sonra burayı imara aç birileri para kazansın projesidir. Ama İstanbul’a büyük bir külfettir, büyük bir zarardır" diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başakşehir Kuru Gıda Toptancı Hali esnafını ziyaret etti.

Burada yaptığı açıklamalarda Kanal İstanbul projesine değinen İmamoğlu, Kanal İstanbul için "Bir emlak projesidir"  değerlendirmesinde bulundu.

"En az 2,5-3 milyon daha ilave nüfus demektir"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu şunları kaydetti:

Kanal İstanbul meselesi, İstanbul'a dair, sosyal, çevresel, yaşamsal, nüfus olarak, ulaşım olarak her yönüyle büyük bir külfet, büyük bir problem büyük bir sorun yumağı olacağının altını çizeyim.

Saatlerce Kanal İstanbul'u anlatırım. Bu bir emlak projesidir. Araziyi tanıdıklarına sat, sonra burayı imara aç birileri para kazansın projesidir. Ama İstanbul’a büyük bir külfettir, büyük bir zarardır. En az 2,5-3 milyon daha ilave nüfus demektir. Böylesi bir nüfusu, böylesi bir yapıyı İstanbul’un kaldırma şansı yoktur.

Ülkenin büyümesi apartmanlaşma değil, ülkenin büyümesi üretimden geçer.  Sizde üretimin aracılarısınız. Tarım, sanayi, tüketici arasındaki aracılarsınız. Çok akılcı, çok derin ve geleceği düşünerek hareket etmeliyiz. Memlekette meslek kalmadı.

Ben binlerce konut üretmiş adamım. Ben konut işini bilirim. 3 kuşak inşaatçı bir ailenin evladıyım. Böyle inşaat sektörü yönetilmez. Bakın şu an ülkenin geldiği durum, İstanbul dünyanın en ucuz şehri ama kendi insanına en pahalı şehri. Kanal İstanbul meselesini anlamanızı arzu ederim.

 

 

Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU