Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye: İstediği kadar eleştirsin; saraydan talimat alıyor

CHP lideri, “Sayın Bahçeli de biliyor ki Anayasa değişmeden aslında Erdoğan bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamaz” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: TV 5

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye “CHP’nin, kendisini hedef almasını ve onunla bir tartışma zemini yaratılmasını istiyor. Bu, onun işine yarayacak anladığım kadarıyla. Biz oradan kaçınıyoruz. Çok da doğrusunu isterseniz ciddiye almıyoruz. İstediği kadar eleştirsin. O da saraydan talimat alıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, TV5 Kulis Ankara programında, Gazeteciler Mustafa Yılmaz ve Sedat Bozkurt'un sorularını yanıtladı.

Yılmaz’ın Bahçeli ile ilgili sorusuna yanıt veren CHP lideri şunları kaydetti:

Bahçeli’nin şöyle bir özelliği var. CHP’nin, kendisini hedef almasını ve onunla bir tartışma zemini yaratılmasını istiyor. Bu, onun işine yarayacak anladığım kadarıyla. Biz oradan kaçınıyoruz. Çok da doğrusunu isterseniz ciddiye almıyoruz. İstediği kadar eleştirsin. O da saraydan talimat alıyor. Saraydan aldığı talimatın gereğini yapıyor. Saray eleştirmiyorsa rol onda, o eleştirmediği zaman rolü saray alıyor. Bizim için iktidarın tepesindeki insan önemlidir. Ülkenin yönetiminde kararı alan kişi o. Onun aldığı karar lehteyse, demokrasiye uygunsa alkışlarız. Ama halkın lehine değilse demokrasinin aleyhineyse eleştiririz. Bu da bizim hakkımızdır.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Güçleri yetiyorsa değiştirsinler”

Bahçeli’nin Erdoğan’ın adaylığı konusundaki açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Sayın Bahçeli de biliyor ki Anayasa değişmeden aslında Erdoğan bir daha Cumhurbaşkanı adayı olamaz. Sürelerini beklerse… Bunu ifade ediyor. Biz bunu değiştireceğiz diyor, e değiştirsinler. Güçleri yetiyorsa değiştirsinler parlamentoya değiştirmeyle ilgili önergeyi… Hatta önergeyi MHP bile hazırlayabilir. AK Parti’ye jest olsun diye “senin önergeni ben hazırlayacağım ben vereceğim tekrar Cumhurbaşkanı adayı olsun” diyebilir" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU