Bakan Nebati, Londra'da yabancı yatırımcılarla görüştü: Türkiye Ekonomi Modelimizi detaylandırmaya devam ediyoruz

Bakan Nebati, Londra'da sürdürdüğü görüşmeler kapsamında, yabancı yatırımcılarla ve uluslararası banka yöneticileri görüştüklerini söyledi

Fotoğraf: Twitter / @NureddinNebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra'da uluslararası fon yöneticileri, yatırımcılar ve girişim sermayesi yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Nebati, "Londra’da 2. gün programımızda yabancı fon yatırımcıları ve uluslararası banka yöneticileriyle görüşüyoruz. Türkiye Ekonomi Modelimizi açıklamaya ve detaylandırmaya devam ediyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nebati, görüşmelerle ilgili dünkü paylaşımında ise, "Bugün Londra’da çeşitli bankaların ve yatırımcıların üst düzey yöneticileri ile yaptığımız birebir görüşmeler çok olumlu geçti. Türkiye Ekonomi Modelimizi ve atacağımız adımları aktarıp, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Yarın da görüşmelerimize devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Bloomberg: Nebati, Türkiye’de enflasyonun yabancıların anlayamayacağı sebepten yükseldiğini söyledi

Bloomberg, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Londra'da gerçekleştirdiği toplantıda yabancı yatırımcılara Türkiye’deki enflasyonun 'yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini' söylediğini kaydetti.

Bazı kaynaklara dayandırılan habere göre, Nebati Londra’da düzenlenen toplantıda yatırımcılara 'kurun mevcut seviyelerde kalacağını' söyledi ve haftasonu Dolar/TL kuruyla uyumlu enflasyon için yeni önlemler ile yastık altı altın için yeni adımlar açıklanacağı bilgisini verdi. Nebati gerekirse KGF’nin artırılabileceğinin de mesajını verdi.

Bakan Nebati yabancı yatırımcılara ayrıca 'Türkiye’deki enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini' söyledi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU