Dünyanın en uzun su kaydırağı Malezya’da açılıyor

Kaydırağın uzunluğu bin 140 metre

Bin 140 metre uzunluğundaki dünyanın en uzun su kaydırağı bu yaz Malezya’da açılacak. 

Penang adasındaki doğal ormanın içindeki su kaydırağı 70 metrelik eğime sahip. Kaydırağın başlangıç noktasından bitiş noktasına ulaşmak 4 dakika sürecek.

Adadaki Escape Eğlence Parkı’nın bir parçası olan su kaydırağı temmuz sonunda hizmete girecek. Parkta ayrıca engel parkuru da yer alacak.

ABD’nin New Jersey eyaletindeki Action Park’ta yer alan 601 metrelik su kaydırağı şimdiye kadar dünyanın en uzun su kaydırağı unvanına sahipti. 

Şu aşamaya kadar 705 metresi inşa edilen Escape parkındaki su kaydırağı bu haliyle New Jersey’deki kaydırağı şimdiden geçmiş durumda.

Action Park’taki şişme plastikten su kaydırağıyken, Escape ise fiber takviyeli polimerden yapılmış kalıcı bir su kaydırağı olacak.

 

su kaydiragi - Sim Leisure Group.jpg
Kaydırak ziyaretçilerine 4 dakikalık bir yolculuk yaşatacak / Fotoğraf: Sim Leisure Group

 

Ziyaretçiler su kaydırağının başlangıç noktasına erişmekte güçlük çekmeyecek. Kaydırağın tepesine teleferikle ulaşılabilecek. 

Parkı işleten Sim Leisure Group’un üst düzey yöneticisi Sim Choo Kheng, “Dünya rekorunu kırmak gibi bir niyetimiz yoktu. Kayma zevkinin bu kadar kısa ve çabuk olmasına her zaman şaşırıyorum. Eğlenmeye gelenlerin yağmur ormanları boyunca kayarken durmadan gülmeleri için birkaç dakika süren kaydırak inşa etmek istedim” diye konuştu.

Sim Leisure Group, çevreyi korumaya yönelik taahhütlerinin gereği olarak yeni kaydıraklar inşa ederken ağır iş makinalarının kullanılmadığını ve projenin büyük bir kısmının manuel yapıldığını belirtti.

Malezya’nın batı kıyısında yer alan Penang adasındaki park dünyanın en önemli seyahat portallarından TripAdvisor tarafından şimdiden ülkenin bir numaralı tema parkı ve adanın en gözde eğlence merkezi olarak gösterildi. 

Parkı 2018’de 185 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısının bu yıl daha da artması bekleniyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU