Erdoğan'dan AİHM açıklaması: Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız

"Bu konuda AİHM ne demiş Avrupa Konseyi ne demiş bizi çok ilgilendirmiyor"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile gerilimin tırmandığı Ukrayna’ya ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

Atatürk Havalimanı'nda konuşan Erdoğan, Avrupa Konseyi'nin siyasi organı Bakanlar Komitesi’nin, Osman Kavala'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına rağmen serbest bırakılmaması nedeniyle Ankara’ya karşı resmen ihlal prosedürü başlatması hakkında bir soruyu yanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AİHM için "Bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz de tanımayız" diyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

 Özellikle Türkiye'nin başta ilk derece mahkemeleri olmak üzere, açık ve net söylüyorum, bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Şu anda mahkemelerimizin verdiği bir karar var, bu konuda AİHM ne demiş Avrupa Konseyi ne demiş bizi çok ilgilendirmiyor, kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz, bu saygıyı duymayanlara bizim de saygımız olmayacaktır.

Rusya-Ukrayna gerilimi

Erdoğan’ın açıklamasından diğer öne çıkan başlıklar şöyle:

Rusya-Ukrayna gerilimi) Yakından takip ediyoruz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğimizi her platformda dile getiriyoruz. Bir Karadeniz ülkesi olarak bölgede barışı hakim kılmak adına tüm tarafları itidalli olmaya ve diyaloğa davet ediyoruz.

Herzog Türkiye'ye geliyor

İsrail Cumhurbaşkanı'nın (Yitzak Hertzog) Türkiye ziyareti Mart ayının ortalarında gerçekleşecek; bu ziyaretle ikili ilişkilerimizi geleceğe yönelik olumlu anlamda çok daha farklı zemine oturtma gayreti içinde olacağız.

Edirne'de donarak ölen sığınmacılar

 (Yunanistan sınırında donarak ölen mülteciler) Bu insanların ölüme mahkum edilmesi Yunanistan'ın insanlara tavrının ne olduğu göstermesi bakımından çok önemli

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU